Lángos
Mivel életem nagy részét a Balaton mellett, Veszprémben éltem le, milyen is lenne, ha nem kedveskednék nektek egy jó kis lángos recepttel. Receptem helytállósága már rengeteg elkészítőtől visszaigazolt, ezért szeretettel ajánlom nektek is a kipróbálását.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 400g
Friss élesztő: 25g, vagy szárított élesztő: 7g
Só: 7g
Cukor: 5g
Olíva Olaj: 3 ek.
Tej: 130ml
Víz: 130ml
A sütéshez még szükséges kb. 1l étolaj, illetve az ízesítéshez, díszítéshez ízlés szerint tejföl, sajt, és bármi egyéb finomság
Az elkészítés menete
1. Összetevők összedagasztása
2. Tésztaérés: 45 perc
3. 3db-ra osztás, gömbölyítés, lapítás
4. Kelesztés: 25-30 perc
5. Készre nyújtás, Sütés; bő, forró olajban kb. 2-3 percig sütni, míg mindkét oldala kellően barnára sül
6. Ízlés szerint díszíteni, ízesíteni
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!