Lángos

Mivel életem nagy részét a Balaton mellett, Veszprémben éltem le, milyen is lenne, ha nem kedveskednék nektek egy jó kis lángos recepttel. Receptem helytállósága már rengeteg elkészítőtől visszaigazolt, ezért szeretettel ajánlom nektek is a kipróbálását.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 400g

  • Friss élesztő: 25g, vagy szárított élesztő: 7g

  • Só: 7g

  • Cukor: 5g

  • Olíva Olaj: 3 ek.

  • Tej: 130ml

  • Víz: 130ml

A sütéshez még szükséges kb. 1l étolaj, illetve az ízesítéshez, díszítéshez ízlés szerint tejföl, sajt, és bármi egyéb finomság

Az elkészítés menete

1. Összetevők összedagasztása

2. Tésztaérés: 45 perc

3. 3db-ra osztás, gömbölyítés, lapítás

4. Kelesztés: 25-30 perc

5. Készre nyújtás, Sütés; bő, forró olajban kb. 2-3 percig sütni, míg mindkét oldala kellően barnára sül

6. Ízlés szerint díszíteni, ízesíteni


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.