Langalló, avagy kenyérlángos

Ebben a videóban egy igazi retró magyar klasszikust hozok el nektek – a langallót, más néven kenyérlángost –, méghozzá egy modern, otthon is könnyen elkészíthető változatban. A kívül ropogós, belül puha tésztára gazdag feltét kerül, amitől minden falat egy igazi ízélmény. Nálunk nagy sikert aratott, így szeretettel ajánlom nektek is a recept kipróbálását!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL80 Fehér kenyérliszt: 350g

(BL55 finomliszttel pótolható)

  • Friss élesztő: 9g, vagy szárított: 3g

  • Só: 10g

  • Cukor: 2 csipet

  • Főtt, áttört, sótlan burgonya: 70g

  • Tejföl: 65g

  • Víz: 180ml

A feltét

A szósz gyanánt 200g tejfölt kell fokhagymával, sóval, borssal ízlés szerint kikeverni, majd előpirított szalonnával, előpirított kolvásszal, röviden dinsztelt hagymával, kukoricával, sajttal ízlés szerint megszórni.

Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása

2. Tésztaérés: 50-60 perc

3. A tészta sütőlemez méretűre nyújtása, majd lemezre helyezése

4. Kelesztés: 25 perc

5. A tészta villával való megböködése

6. A megkelt tésztát 220C°-ra előmelegített, száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni, majd 14-16 percig sütni, amit követően a feltétet rá kell helyezni és még 3-4 percen át 200C°-on tovább sütni.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL80 kecskeméti kerecsen világos búzalisztjének a használatát!