kukoricás stangli

Ha szereted a friss, ropogós péksüteményeket, akkor ezt a házi kukoricás stangli receptet mindenképp ki kell próbálnod! 🌽🥖 Kívül aranybarnára sült, ropogós, belül pedig puha és ízes – pont olyan, mint a pékségben, sőt még annál is jobb. Egyszerűen elkészíthető, és tökéletes választás reggelire, vacsorához vagy akár vendégvárónak.

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája​

​Az előtészta hozzávalói


A tészta hozzávalói


Az elkészítés menete

1. Előtészta készítése

2. Előtészta érése: 45–60 perc

3. Tészta készítése a további alapanyagokkal

4. Tészta érése: 45 perc

5. Formai kialakítás: a tésztát négyszögletesre nyújtjuk, a tetejét megszórjuk napraforgómaggal és kukoricadarával, majd csíkokra vágjuk, megtekerjük, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és letakarjuk

6. Kelesztés: 20–30 perc

7. Előkészítés a sütésre: közvetlenül sütés előtt a stanglik felületét vízzel átspricceljük

8. Sütés: 240°C-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított, gőzzel telített légterű sütőbe kell behelyezni, és kb. 20-23 perc alatt készre sütni őket. A gőzképzés kb. 13 perc után megszüntetendő.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!