krumplis puffancs

Az egyik legpuhább péksütemény receptemet hoztam el nektek, amely isteni finom is egyben. Az enyhén sós ízvilágot kellő intenzitással dobja fel a burgonya íze. A bélzet amellett, hogy rendkívül foszlós, különösen lazított és nagyon rugalmas. Igaz állagban, ízvilágban eltér a hagyományos hamburgerzsemlétől, de szeretettel ajánlom akár annak is kipróbálni!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig a videó alatti leírásban, valamint itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

Az előtésza összetétele

  • KRBL100 Király R. búzaliszt: 100g (alternatíva: BL55 Finomliszt)

  • Friss élesztő: 22g, vagy szárított: 6,16g

  • Cukor: 20g

  • Vaj/Margarin: 45g

  • Tej: 65ml

A főtészta összetétele

  • Érett előtészta: teljes mennyiség

  • KRBL100 Király R. búzaliszt: 450g (alternatíva: BL55 Finomliszt)

  • Sótlan vízben főtt, áttört burgonya: 220g

  • Só: 16g

  • Tojás: 1db

  • Tejföl: 50g

  • Tej: 160ml


Szükséges még kevés vaj, valamint 1db tojás a kenéshez, illetve magvak a szóráshoz.


Az elkészítés menete

1. A burgonya megfőzése sótlan vízben

2. Előtészta készítése

3. Előtészta érése: 30-40 perc

4. Tészta dagasztása

5. Tésztaérés: 30 perc

6. A tészta osztása 12 × 100g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése, valamint az elhelyezésük a videón bemutatott módon, amit az oldalaik olvasztott (nem forró!) vajjal történő kenése követ

7. Kelesztés: 25-40 perc

8. A sütés előtt közvetlen a felső felületük átkenése felvert tojással, majd ízlés szerinti magvakkal történő megszórás

9. Sütés: 210C°-ra előmelegített, száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 190C°-ra csökkentve kell sütni kb. 20-25 percen át.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott KRBL100 Király R. búzaliszt használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.