Kovászos tejes kifli

Ebben a videóban a csatornámon megjelent legelső, és egyben az egyik legkedveltebb recept, a tejes kifli kovászos változatát mutatom be. A kifli csakis természetes kovásszal készül, hozzáadott élesztő nélkül, így igaz az elkészítés teljes folyamata picit hosszadalmas, de egész kevés aktív munkával jár, a kiflik íze pedig istenien karakteres. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását egy olyan napon, amit amúgy is otthon tervezünk tölteni, hiszen bármi egyéb házi tevékenység mellé könnyen be lehet iktatni az elkészítést.

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A kovász összetétele

A tészta összetétele

Az elkészítés menete

1. A kovász bekészítése

2. Kovászérés: 6-8 óra

3. A liszt és a tej bekeverése

4. Autolízis: 1-2 óra (optimális, de elhagyható)

5. A felfutott kovász és a cukor hozzáadása, eldolgozása

6. Tésztaérés: 30 perc

7. A só és a vaj hozzáadása, eldolgozása

8. Tésztaérés: 30 perc

9. Rákeverés

10. Tésztaérés: 30 perc

11. Rákeverés

12. Tésztaérés: 120 perc

13. A tészta osztása 12×83g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése

14. Pihentetés: 45 perc

15. Formai kialakítás a videón bemutatott módon

16. Kelesztés: 60-90 perc (lehet hosszabb is)

17. Sütés előtt közvetlenül spricceljük át a felületüket vízzel

18. Sütés: 240C°-ra előmelegített, gőzzel telített légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni a kifliket, és kb. 16-18 perc alatt készre sütni őket. A gőzképzés 12 perc után megszüntetendő!

19. A sütés után azonnal spricceljük át a kiflik héját hideg vízzel!


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott saját márkás

Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.