kovászos fehér kenyér

Ebben a videóban egy nagyon szép, lazított bélzetű és igazán finom kovászos fehér kenyeret mutatok be nektek, amelynek a küllemen és az ízen kívül még fontos pozitív tulajdonsága az élettani hatás, hiszen a recept nem tartalmaz élesztőt, a lazítottságért csakis a kovász felel, amihez természetesen hosszú tészta vezetés formájában biztosítjuk az élesztőgombák szaporodásához, a tejsavas erjedési folyamatok lejátszódásához és a fehérjék kellő fermentációjához szükséges időt, így a kenyerünk igazán lazává, aromássá, hosszabban eltarthatóbbá fog válni, valamint a kovászos készítmények hosszú távú fogyasztása esetén javában csökken a gluténérzékenység kialakulásának a veszélye.
A recept alapján kb. 1kg súlyú kenyeret kapunk. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig  a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.