kossuth kifli

Karácsonykor sok esetben könnyen és gyorsan elkészíthető, ámde isteni sütemény ötleteket keresünk. Ehhez a Kossuth kiflik receptje egy rendkívül jó választás, hiszen tényleg egy egyszerű recept, a citromos-diós ízvilága pedig nagyon jól harmonizál az ünnephez, de persze az év bármely szakaszában egy szuper választás lehet. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • Tojás: 5db

  • Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 250g

  • Porcukor: 250g

  • Vaj/Margarin: 250g

  • Vaníliás cukor: 8g (1cs.)

  • Sütőpor: 12g

  • Rum: 3ek. (pár csepp aromával pótolható)

  • Reszelt (bio) citromhéj: 1db


A tetejére

  • Darált dióbél: 150g


Az elkészítés menete

1. A tojások sárgáinak habosítása a porcukor 1/3 részével, valamint a vaníliás cukorral.

2. A rum, a reszelt citromhéj, valamint a puha vaj hozzáadása, elkeverése.

3. A tojások fehérjéinek felverése a maradék 2/3 rész cukor hozzáadásával, a habosodástól apránként adagolva.

4. A tojásfehérje hab 2 részletben történő hozzáforgatása a vajas egyveleghez.

5. A liszt és a sütőpor elkeverése, majd részletekben való hozzáforgatása a nedves összetevőkhöz.

6. A tészta egy 34cm × 23cm méretű vajjal kikent és liszttel kiszórt sütőtepsibe való kitöltése, elosztása, majd a dió eloszlatása a tetején.

7. Sütés: 180C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd 20-25 perc alatt készre sütni. A diónak meg kell pirulnia a tetején, valamint az átsültséget tűpróbával ellenőrizzük!


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!