korpás zsemle

Ebben a videóban egy szuper rostokban és fehérjében gazdag zsemle receptet hoztam el nektek, amely a szénhidrátcsökkentés mértékének köszönhetően inzulinrezisztencia és cukorbetegség esetén a tápértéket figyelembe véve fogyasztható. A zsemlék jellemzően picit tömör, de rendkívül puha bélzetűek, az ízviláguk kellemesen aromás, a mellékíz egyáltalán nem jellemzi. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele


Igény szerint lehetnek szükségesek magvak a zsemlék felületére.

Az elkészítés menete

1. Az első lépés a tészta dagasztása a langyos folyadékok, és a további szobahőmérsékletű alapanyagok felhasználásával. Az élesztőt célszerű a dagasztófolyadékban feloldani a tészta készítés előtt.

2. Érleljük, pihentessük a tésztát zárt tálban 45 percen át, szobahőmérsékleten.

3. Osszuk el a tésztát 10 egyenlő darabra (10×94g), majd az elosztott tésztadarabokat gömbölyítsük fel. A felső felületüket spricceljük, vagy kenjük le vízzel, majd forgassuk őket tetszőleges magvakba, vagy magos borítás nélkül helyezzük őket el 2db sütőpapírral bélelt sütőtepsire.

4. Kelesszük meg a zsemléket fóliával, vagy legalább konyharuhával letakarva kb. 60-75 perc alatt, szobahőmérsékleten.

5. A sütés megkezdése előtt spricceljük le a zsemlék felületét vízzel.

6. Sütés: 250C°-ra előmelegített, gőzzel telített légterű, légkeveréses üzemmódba állított sütőbe kell behelyezni a zsemléket, így sütni 3 percig, amit követően 220C°-ra kell csökkenteni a hőmérsékletet, és további 7 percig sütni az adott hőfokon. Az első 10 perc elteltével 200C°-ra kell csökkenteni a hőmérsékletet, a gőzképzést meg kell szüntetni és további kb. 6 perc alatt a zsemléket készre sütni. Alsó-felső sütési mód esetén a sütési idő pár perccel felhosszabbodhat.

7. Közvetlenül a sütés után spricceljük át a zsemlék felületét hideg vízzel.

Tápérték adatok 100g korpás zsemle esetén

  • Energia: 229 kcal

  • Zsír: 4,5g

amelyből telített zsírsavak: 0,5g

  • Szénhidrát: 24,9g

amelyből cukrok: 1,6g

  • Rost: 7,9g

  • Fehérje: 18,4g

  • Só: 1,7g


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.