korpás szalagos fánk cukormentesen
A recept írott formája
A TangZhong összetétele
(a recept működik egyéb teljes kiőrlésű búzalisztekkel is)
Tej/Növényi tej: 120ml
A tészta összetétele
TangZhong: teljes mennyiség
MBL220 Megmentő teljes kiőrlésű Király R. búzaliszt: 480g
(a recept működik egyéb teljes kiőrlésű búzalisztekkel is)
Friss élesztő: 25g, vagy szárított: 7g
Só: 5g
Dia-Wellness cukorhelyettesítő: 17g
Tojás: 1 egész + 1 sárgája
Vaj/Margarin: 55g
Rum/Sütőrum: 40ml
Vaníliarúd: 2db
Tej/Növényi tej: 130ml
Szükséges még 1-1,5 liter napraforgóolaj a sütéshez a sütő edény méretétől függően.
Az ígért teljes kiőrlésű cukormentes vanília puding összetétele
Tej/Növényi tej: 500ml
Tojássárga: 4db
MBL220 Megmentő teljes kiőrlésű Király R. búzaliszt: 65g
(a recept működik egyéb teljes kiőrlésű búzalisztekkel is)
Vaníliarúd: 3db
Dia-Wellness cukorhelyettesítő: 23g
Cukormentes növényi tejszín (pl. hulala): 300g
A töltelékek elkészítési módja
1. 300ml tejet el kell keverni a tojások sárgáival és a liszttel
2. A vanília rudakat hosszában kettévágni és a közepükben lévő magvakat kikaparni
3. 200ml tejet a cukorpótlóval és a vaníliarudakkal a kikapart magokkal együtt összeforralni, majd az 1. pontban elkészített liszt - tojássárga - tej egyveleget hozzáadagolni és gyors keverés mellett sűrű pudingot főzni
4. A pudingot teljesen ki kell hűteni. Ekkor még tűnhet nagyon intenzívnek az íze, de a tejszínhab hozzáadása páratlan ízt fog neki varázsolni
6. A tejszínt kemény habbá kell verni, majd a pudinghoz keverni
A fánkok elkészítésének a menete
1. TangZhong készítése a videón bemutatott módon
2. TangZhong hűtése
3. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával
4. Tésztaérés: 60 perc
5. A tészta osztása 10 × 94g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése, majd konyharuhával bélelt tálcára helyezésük kellő távolságra egymástól, majd letakarásuk. Természetesen a fánkokat hagyományos szaggatással is el lehet készíteni
6. Kelesztés: 50-65 perc
7. Sütés: 170-180C°-os bő napraforgóolajba a felső simább felületükkel lefelé forgassuk bele a fánkokat, majd fedjük le az edényt a fedelével. Így süssük őket fedél alatt kb. 3-4 percen át, persze korábban is ellenőrizve, majd forgassuk át őket és süssük további kb. 3 percen át a másik oldalukat is. Az átforgatás után nem szükséges lefedni az edényt
8. A kihűlt fánkokat habzsák segítségével be lehet tölteni a megadott vanília pudinggal, de akár langyosan is fogyasztható diabetikus lekvárral, vagy pudinggal
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó MBL220 Megmentő teljes kiőrlésű Király R. búzalisztjének a használatát!