kolbászos szerencse pogácsa

Ebben a videóban szeretném bemutatni azt a pogácsa receptemet, amely idáig a legjobban ízlett a családomnak és a barátoknak. Szó szerint pillanatok alatt elfogyott. Kolbászos ízvilága domináns, de nem eltúlzottan, amit a kockázott lilahagyma extrán fokoz. Szeretettel ajánlom a receptet egész évben, de szilveszterkor főleg!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele


A töltelék

  • Füstölt kolbász darálva: 250g

  • Kockázott lilahagyma: 1 fej


Szükséges még 1db tojás a kenéshez, és kevés sajt a megszórásukhoz.


Az elkészítés menete

1. A liszt és a zsír eldolgozása.

2. Tészta dagasztása a további alapanyagok hozzáadásával.

3. Tésztaérés: 40 perc

4. A kolbász ledarálása, lilahagyma kockázása.

5. Tészta nyújtása, a töltelékek felhelyezése, majd hajtogatás.

6. Pihentetés: 15 perc.

7. A tészta ismételt nyújtása, és hajtogatása.

8. Ismételt pihentetés: 15 perc.

9. A tészta készre nyújtása, a pogácsák kiszaggatása, vagy ha nem szeretnék maradék tésztát hagyni, akkor pizzavágóval kivághatjuk négyszögletes alakúra. Amennyiben marad tésztánk a szaggatás után, kisüthetjük darabokra bontva, vagy újragyúrhatjuk, nyújthatjuk, és szaggathatjuk egészen addig ismételve, míg az el nem fogy.

10. Kelesztés: 30-45 perc

11. A tetejük felvert tojással való átkenése, valamint reszelt sajttal való leszórásuk.

12. Sütés: 230C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőfokot azonnal 190C°-ra csökkentve 14-17 perc alatt készre sütni.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!