Kókuszos és kakaós linzer csokoládéval töltve
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 400g
Porcukor: 130g
Vaníliás cukor: 8g (1 cs.)
Sütőpor: 16g (1 cs.)
Vaj/Margarin: 220g
Tojás: 1db
Tejföl: szükség esetén egy kevés
A tészta felezése után a kókuszos tésztához
Kókuszreszelék: 25g
A tészta felezése után a kakaós tésztához
Porcukor: 1 tk.
Holland kakaópor: 3-4 tk.
A töltéshez, 12 db-hoz
Fehércsokoládé: kb. 150g
Tejcsokoládé: kb. 150g
Az elkészítés menete
1. Alaptészta dagasztása
2. Tészta felezése, kókuszos és kakaós tészta készítése
3. Hideg pihentetés (Hűtőszekrény): 30 perc
4. Formai kialakítás a videón bemutatott módon
5. Sütés: 180C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőben 13-17 percig
6. Csokoládék olvasztása gőz felett
7. A teli linzerek bekenése csokoládéval, majd a kilyukasztott párjukkal való összetapasztás, a középső lyukas rész feltöltése csokoládéval
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!