Kókuszos és kakaós linzer csokoládéval töltve

A linzer az a sütemény, amit semmiképpen sem szerettem volna kihagyni a karácsonyi ajánlataim közül. Sokat gondolkodtam, hogyan készítsem el úgy, hogy kicsit elrugaszkodjak a megszokott alapreceptektől, és végül megszülettek ezek az újdonságok: kókuszos linzerek tejcsokoládéval töltve, és kakaós linzerek fehér csokoládéval. Még a lányom is imádta, pedig ő nem a linzer legnagyobb rajongója – ezek viszont pillanatok alatt elfogytak. Szívből ajánlom kipróbálásra!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 400g

  • Porcukor: 130g

  • Vaníliás cukor: 8g (1 cs.)

  • Sütőpor: 16g (1 cs.)

  • Vaj/Margarin: 220g

  • Tojás: 1db

  • Tejföl: szükség esetén egy kevés

A tészta felezése után a kókuszos tésztához

  • Kókuszreszelék: 25g

A tészta felezése után a kakaós tésztához

  •  Porcukor: 1 tk.

  • Holland kakaópor: 3-4 tk.

A töltéshez, 12 db-hoz

  • Fehércsokoládé: kb. 150g

  • Tejcsokoládé: kb. 150g

Az elkészítés menete

1. Alaptészta dagasztása

2. Tészta felezése, kókuszos és kakaós tészta készítése

3. Hideg pihentetés (Hűtőszekrény): 30 perc

4. Formai kialakítás a videón bemutatott módon

5. Sütés: 180C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőben 13-17 percig

6. Csokoládék olvasztása gőz felett

7. A teli linzerek bekenése csokoládéval, majd a kilyukasztott párjukkal való összetapasztás, a középső lyukas rész feltöltése csokoládéval


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!