Kókuszkrémes profiterol

Első karácsonyi ajánlatom egy igazán ünnepi desszert: kókuszkrémmel töltött profiterolok. A tészta egy klasszikus égetett tészta, akárcsak a képviselőfánké, a töltelék receptjét pedig Kádár Veronikától, országunk egyik legprofibb, többszörös bajnok cukrászától kaptam. Az összeállítás egyszerűen isteni, szívből ajánlom kipróbálásra az ünnepekre!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 115g

  • Vaj/Margarin: 115g

  • Víz: 115ml

  • Só: 3g

  • Cukor: 5g

  • Tojás: 3,5-4db

A kókuszkrém összetétele

  • Létejszín: 200g

  • Fehér csokoládé: 150g

  • Kókusz reszelék: 75g

  • Mascarpone: 250g

  • Porcukor: 15g

A díszítéshez

  • 1 tábla étcsokoládés tortabevonó

  • 1 tábla fehércsokoládés tortabevonó

  • Tortadara

  • Kókusz reszelék

Az elkészítés menete

1: A víz, a vaj, a cukor és a só tűzhelyen való melegítése, amíg a vaj fel nem olvad teljesen, majd hozzá adni a lisztet és gyors keverés mellett pár percig összedolgozni a tésztát

2. Egy hideg tálba átmerni és 15 percig hűlni hagyni

3. Apránként hozzá adagolni a felvert tojást, addig amíg a tészta épphogy picit terül, de van még tartása

4. Sütőlemezre halmozni, a videó alapján 50 db-ot

5. Sütés: 200C°-ra előmelegített száraz légterű sütőben kell sütni 25-30 percig, majd 160C°-on kis résre nyitott sütőajtónál szárítani még 10 percig. A sütési idő változása fenn áll másfajta méretezés esetén

6: Kókuszkrém elkészítése: 100g létejszínt fel kell forralni, majd 150g fehércsokoládéra önteni. Ha nem olvad el teljesen a csokoládé, akkor vissza lehet tenni tovább melegíteni, majd ha kész, 75g kókuszreszeléket hozzáadni. Az egyneműsítés után vissza kell hűteni szobahőmérsékletre. 250g mascarponét és 100g létejszínt habosra kell verni, hozzáadni 15g porcukrot, majd a kihűlt fehércsokis-kókuszos krémhez keverni 2 adagban

7. A kisült tészták aljának kilyukasztása, megtöltésük, forró vízgőz felett olvasztott csokoládékba mártásuk és tetszőleges díszítésük akár pl. kókuszreszelékkel, akár tortadarával.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!