Kókuszkrémes profiterol
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 115g
Vaj/Margarin: 115g
Víz: 115ml
Só: 3g
Cukor: 5g
Tojás: 3,5-4db
A kókuszkrém összetétele
Létejszín: 200g
Fehér csokoládé: 150g
Kókusz reszelék: 75g
Mascarpone: 250g
Porcukor: 15g
A díszítéshez
1 tábla étcsokoládés tortabevonó
1 tábla fehércsokoládés tortabevonó
Tortadara
Kókusz reszelék
Az elkészítés menete
1: A víz, a vaj, a cukor és a só tűzhelyen való melegítése, amíg a vaj fel nem olvad teljesen, majd hozzá adni a lisztet és gyors keverés mellett pár percig összedolgozni a tésztát
2. Egy hideg tálba átmerni és 15 percig hűlni hagyni
3. Apránként hozzá adagolni a felvert tojást, addig amíg a tészta épphogy picit terül, de van még tartása
4. Sütőlemezre halmozni, a videó alapján 50 db-ot
5. Sütés: 200C°-ra előmelegített száraz légterű sütőben kell sütni 25-30 percig, majd 160C°-on kis résre nyitott sütőajtónál szárítani még 10 percig. A sütési idő változása fenn áll másfajta méretezés esetén
6: Kókuszkrém elkészítése: 100g létejszínt fel kell forralni, majd 150g fehércsokoládéra önteni. Ha nem olvad el teljesen a csokoládé, akkor vissza lehet tenni tovább melegíteni, majd ha kész, 75g kókuszreszeléket hozzáadni. Az egyneműsítés után vissza kell hűteni szobahőmérsékletre. 250g mascarponét és 100g létejszínt habosra kell verni, hozzáadni 15g porcukrot, majd a kihűlt fehércsokis-kókuszos krémhez keverni 2 adagban
7. A kisült tészták aljának kilyukasztása, megtöltésük, forró vízgőz felett olvasztott csokoládékba mártásuk és tetszőleges díszítésük akár pl. kókuszreszelékkel, akár tortadarával.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!