kókuszhabos mini piték

Ebben a videóban az egyik kedvenc gyerekkori desszertem, a kókuszhabos csigák ötletéből kiindulva kókuszhabos mini pitéket készítettem, ami persze rövidebb sütési idővel kosárka formákba is kivitelezhető. Szerintem mind karácsonyra, mind az év bármely más szakaszában egy nagyon jó recept, melynek szeretettel ajánlom a kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele


A töltelék összetétele

  • Tojásfehérje: 4db

  • Porcukor: 300g

  • Kókuszreszelék: 150g


Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása

2. Hideg pihentetés: 1 óra

3. A tojásfehérjék habbá verése a porcukorral, majd a kókuszreszelék hozzáforgatása.

4. A tészta 5×130g-os darabokra való osztása, az elosztott darabok nyújtása, majd 12,5cm átmérőjű, és 3cm magasságú mini pite formákba való helyezésük. Természetesen kosárka formában is működik a sütemény elkészítése, de nagyobb pite formában is.

5. A formákba helyezett tészta betöltése a töltelékkel.

6. Sütés: 180C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, és kb. 20-25 perc alatt készre sütni őket. A kisebb formai kivitel esetén a sütési idő lehet rövidebb, nagyobb pite formában pedig a sütési idő felhosszabbodhat! A sütés után ajánlom, a sütőt leállítva, az ajtaját résre kinyitva, a sütőbe hagyni kihűlni őket.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!