Képviselőfánk

Igaz a képviselőfánk nem egy péksütemény, de szeretném bemutatni azt a videó receptemet, ami alapján rengeteg ember el tudta készíteni sikeresen, olyanok is, akiknek előtte több próbálkozásuk is kudarcba fulladt. Szeretettel ajánlom mindenkinek!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

  • A recept írott formája

  • A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 150g

  • Vaj/Margarin: 150g

  • Víz: 150ml

  • Só: 4g

  • Cukor: 6g

  • Tojás: kb. 4db

Szükséges még vaníliakrém és tejszínhab a töltéshez!

Az elkészítés menete

1. A víz, a vaj/margarin, a cukor és a só tűzhelyen való melegítése, amíg a vaj fel nem olvad teljesen, majd hozzá adni a lisztet és gyors keverés mellett pár percig összedolgozni a tésztát

2. Egy hideg tálba átmerni és 10-15 percig hűlni hagyni

3. Apránként hozzáadagolni a felvert tojást, addig amíg a tészta épphogy picit terül, de van még tartása

4. Sütőlemezre halmozni, a videó alapján 12db-ot, de persze lehet kisebb méretbe is készíteni

5. Sütés: 12db készítése esetén 200C°-ra előmelegített száraz légterű sütőben kell sütni 30-35 percig, majd 160C°-on kis résre nyitott sütőajtónál szárítani még 15 percig. A sütési idő változása fenn áll másfajta méretezés esetén

6. Fánkokat felvágni, majd a töltelékekkel megtölteni, porcukorral díszíteni


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.