Képviselőfánk
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 150g
Vaj/Margarin: 150g
Víz: 150ml
Só: 4g
Cukor: 6g
Tojás: kb. 4db
Szükséges még vaníliakrém és tejszínhab a töltéshez!
Az elkészítés menete
1. A víz, a vaj/margarin, a cukor és a só tűzhelyen való melegítése, amíg a vaj fel nem olvad teljesen, majd hozzá adni a lisztet és gyors keverés mellett pár percig összedolgozni a tésztát
2. Egy hideg tálba átmerni és 10-15 percig hűlni hagyni
3. Apránként hozzáadagolni a felvert tojást, addig amíg a tészta épphogy picit terül, de van még tartása
4. Sütőlemezre halmozni, a videó alapján 12db-ot, de persze lehet kisebb méretbe is készíteni
5. Sütés: 12db készítése esetén 200C°-ra előmelegített száraz légterű sütőben kell sütni 30-35 percig, majd 160C°-on kis résre nyitott sütőajtónál szárítani még 15 percig. A sütési idő változása fenn áll másfajta méretezés esetén
6. Fánkokat felvágni, majd a töltelékekkel megtölteni, porcukorral díszíteni
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!