Képviselőfánk

Bár a képviselőfánk nem tartozik a klasszikus péksütemények közé, ez az egyik legsikeresebb receptvideóm, amit mindenképp szerettem volna veletek is megosztani. Rengeteg visszajelzést kaptam arról, hogy azok is sikerrel jártak vele, akiknek korábban több próbálkozásuk is kudarcba fulladt. Ha eddig féltél nekiállni, ez a recept segíteni fog – szívből ajánlom mindenkinek!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

  • A recept írott formája

  • A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 150g

  • Vaj/Margarin: 150g

  • Víz: 150ml

  • Só: 4g

  • Cukor: 6g

  • Tojás: kb. 4db

Szükséges még vaníliakrém és tejszínhab a töltéshez!

Az elkészítés menete

1. A víz, a vaj/margarin, a cukor és a só tűzhelyen való melegítése, amíg a vaj fel nem olvad teljesen, majd hozzá adni a lisztet és gyors keverés mellett pár percig összedolgozni a tésztát

2. Egy hideg tálba átmerni és 10-15 percig hűlni hagyni

3. Apránként hozzáadagolni a felvert tojást, addig amíg a tészta épphogy picit terül, de van még tartása

4. Sütőlemezre halmozni, a videó alapján 12db-ot, de persze lehet kisebb méretbe is készíteni

5. Sütés: 12db készítése esetén 200C°-ra előmelegített száraz légterű sütőben kell sütni 30-35 percig, majd 160C°-on kis résre nyitott sütőajtónál szárítani még 15 percig. A sütési idő változása fenn áll másfajta méretezés esetén

6. Fánkokat felvágni, majd a töltelékekkel megtölteni, porcukorral díszíteni


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!