kelt tésztás pizzás csiga
A recept írott formája
A TangZhong összetétele
BL55 Finomliszt: 40g
Tej: 240ml
A tészta összetétele
TangZhong: Teljes mennyisé
BL55 Finomliszt: 600g
Friss élesztő: 30g, vagy szárított: 9g
Só: 13g
Cukor: 10g
Sertészsír: 30g
Vaj/Margarin: 40g
Tojás: 1 egész + 1 sárgája
Tej: 120-130 ml
A pizzakrém receptje
Sűrített paradicsom: 230g
Bazsalikom: 1 tk.
Oregánó: 1 tk.
Kakukkfű: 0,5 tk.
Áttört fokhagyma: 1 gerezd
Só: Ízlés szerint
Bors: Ízlés szerint
A tésztára kent tölteléket meg lehet szórni ízlés szerint karikázott pepperónival és összevágott bacon szalonnával ízlés szerint, de persze lehet bármi ízlésnek megfelelő egyéb összetevőt felhasználni (szalámi, kukorica..stb), majd feltétlen érdemes az egészet megszórni 120g reszelt sajttal.
Szükséges még 1 db tojás a kenéshez, illetve még 200g reszelt sajt a csigák tetejére!
Az elkészítés menete
1. TangZhong keverék készítése, a hozzájáró liszt és tej összemelegítése a videón bemutatott formában
2. TangZhong keverék szobahőmérsékletűre hűtése. További infók (tárolás, eltarthatóság) a videóban
3. Tészta dagasztása a zsiradékok utólagos hozzáadásával
4. Tésztaérés: 50 perc
5. Tészta nyújtása, a pizzakrém elosztása, majd a formai kialakítás a videóban bemutatott módon
6. Kelesztés: 40-60 perc
7. Sütés: 190C°-ra előmelegített száraz légterű sütőbe kell behelyezni alsó-felső sütési módban. A sütési idő 20-25 perc.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!