kelt tésztás pizzás csiga

Egy különösen könnyed kelt tésztás pizzás csiga recepttel szeretnélek kényeztetni titeket, melyhez a videóban, illetve annak a leírásában is biztosítok egy szuper pizza szósz receptet is, illetve ötleteket egyéb töltelék anyagokra. Szeretettel ajánlom, hogy próbáljátok ki a receptet, mely az alábbi képre kattintva elérhető, mert amilyen egyszerű, olyan nagyszerű!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A TangZhong összetétele

  • BL55 Finomliszt: 40g

  • Tej: 240ml

A tészta összetétele

  • TangZhong: Teljes mennyisé

  •  BL55 Finomliszt: 600g

  • Friss élesztő: 30g, vagy szárított: 9g

  • Só: 13g

  • Cukor: 10g

  • Sertészsír: 30g

  • Vaj/Margarin: 40g

  • Tojás: 1 egész + 1 sárgája

  • Tej: 120-130 ml

A pizzakrém receptje

  • Sűrített paradicsom: 230g

  • Bazsalikom: 1 tk.

  • Oregánó: 1 tk.

  • Kakukkfű: 0,5 tk.

  • Áttört fokhagyma: 1 gerezd

  • Só: Ízlés szerint

  • Bors: Ízlés szerint


A tésztára kent tölteléket meg lehet szórni ízlés szerint karikázott pepperónival és összevágott bacon szalonnával ízlés szerint, de persze lehet bármi ízlésnek megfelelő egyéb összetevőt felhasználni (szalámi, kukorica..stb), majd feltétlen érdemes az egészet megszórni 120g reszelt sajttal.


Szükséges még 1 db tojás a kenéshez, illetve még 200g reszelt sajt a csigák tetejére!


Az elkészítés menete

1. TangZhong keverék készítése, a hozzájáró liszt és tej összemelegítése a videón bemutatott formában

2. TangZhong keverék szobahőmérsékletűre hűtése. További infók (tárolás, eltarthatóság) a videóban

3. Tészta dagasztása a zsiradékok utólagos hozzáadásával

4. Tésztaérés: 50 perc

5. Tészta nyújtása, a pizzakrém elosztása, majd a formai kialakítás a videóban bemutatott módon

6. Kelesztés: 40-60 perc

7. Sütés: 190C°-ra előmelegített száraz légterű sütőbe kell behelyezni alsó-felső sütési módban. A sütési idő 20-25 perc.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.