kefires zsemle

Ebben a videóban egy isteni ízvilágú zsemle receptet hoztam nektek, aminek még kiemelendő pozitívuma a rendkívül jó tartóssága. A különleges formai kialakításnak és a mintázó bevágásoknak köszönhetően a küllem egészen egyedi, de mégsem nehezen elkészíthető. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

Az előtészta összetétele

A főtészta összetétele


A recept minőségi kivitelezéséhez szeretettel ajánlom a bemutatott prémium lisztek használatát, de ettől függetlenül a recept jól működik egyéb gyártók azonos jelzésű lisztjeivel is, illetve a BL65 lisztet akár BL55 finomliszttel is lehet pótolni.


Az elkészítés menete

1. Előtészta készítése

2. Előtészta érése: 9-12 óra

3. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával

4. Tésztaérés: 50 perc

5. A tészta osztása 350g-os és 410g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése

6. Pihentetés: 15 perc

7. A zsemlék elkészítése a videóban bemutatott technika alapján

8. Kelesztés: 35-50 perc

9. A zsemlék liszttel való szitálása, a mintavágások megejtése

10. Sütés: 230C°-os gőzzel telített légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd 5 perc eltelte után a hőmérsékletet 200C°-ra csökkentve kell a gőzös légtérben tovább sütni kb. 7-8 percig. Ezt követően a sütést a gőzképzés megszüntetésével további 10-12 perc múltán fejezzük be. Így a teljes sütési idő kb. 23-25 percre tehető.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL80 kecskeméti kerecsen világos búzalisztjének és a BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.