karácsonyi nyomda keksz

Ebben a videóban egy isteni finom, karácsonyi ízvilágú keksz receptjét hoztam el, melyet el lehet készíteni, akár simán linzerként is, viszont a sütipecsétek, vagy a mintás sodrófák mintázatát is nagyon jól megtartja a sütés után is, ezért szeretettel ajánlom nyomda-keksz címen a receptet. Mivel én a sok karácsonyi recept videó végett kis mennyiségben dolgoztam, ajánlom az ünnep előtt duplázni az összetevők mennyiségét!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 175g

  • Étkezési keményítő: 75g

  • Porcukor: 100g

  • Vaj: 165g

  • Tojás: 1db

  • Reszelt (bio) citromhéj: 5g

  • Reszelt (bio) narancshéj: 8g

  • Mézeskalács fűszerkeverék: 2g (lapos tk.)


Az elkészítés menete

1. Tészta keverése

2. Pihentetés hűtőszekrényben: 90 perc

3. Nyújtás, mintázás, szaggatás, sütőlemezre helyezés

4. Sütés: 180C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a kekszek méretétől, valamint a sütő teljesítményétől függően 10-15 perc alatt készre sütni. A kekszek felületének világosnak kell maradnia, esetleg a szélek lehetnek enyhén pirultak.

5. A kekszek állaga és íze csak másnapra nyeri el a kellő hatását!


TIPP, amit én is a videó után kaptam, és nagyon hasznos!

Amennyiben a kekszeket a mintával lefelé helyezzük el a sütőpapírral bélelt tepsire, úgy a minta még szebben megmarad a sütés után is!


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!