karácsonyi nyomda keksz
Ebben a videóban egy isteni finom, karácsonyi ízvilágú keksz receptjét hoztam el, melyet el lehet készíteni, akár simán linzerként is, viszont a sütipecsétek, vagy a mintás sodrófák mintázatát is nagyon jól megtartja a sütés után is, ezért szeretettel ajánlom nyomda-keksz címen a receptet. Mivel én a sok karácsonyi recept videó végett kis mennyiségben dolgoztam, ajánlom az ünnep előtt duplázni az összetevők mennyiségét!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 175g
Étkezési keményítő: 75g
Porcukor: 100g
Vaj: 165g
Tojás: 1db
Reszelt (bio) citromhéj: 5g
Reszelt (bio) narancshéj: 8g
Mézeskalács fűszerkeverék: 2g (lapos tk.)