panettone ihlette karácsonyi kalács
Nem régen közzétettem a csatornámon egy panettone receptet, ami a hagyományos elkészítésnek megfelelően madre kovásszal készült. Mivel azóta nagyon sokan kérték, ebben a videóban szeretettel mutatok be egy olyan karácsonyi kalácsot, amely alapvetően a panettonére hajaz, hiszen mind az elkészítés menete, mind az ízvilág, és az állag hasonló, viszont élesztővel készül, mindenki számára elérhető alapanyagokkal, és az elkészítés menete is jóval gyorsabb, mint a hagyományos panettone esetében. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
Az aroma összetétele
Méz: 30g
Reszelt (bio) narancshéj: 1db
Reszelt (bio) citromhéj: 1db
Vaníliapaszta: 10g, vagy vaníliarúd: 1db
Az első tészta összetétele
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 385g
D-Star Búzafehérje (búzasikér): 15g
Víz: 200ml
Cukor: 60g
Tojássárga: 65g (4db)
Vaj: 50g
Friss élesztő: 12g, vagy szárított élesztő: 3,4g
A második tészta összetétele
Első tészta, érett állapotában: teljes mennyiség
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 100g
Só: 3g
Tojássárga: 65g (4db)
Cukor: 80g
Aroma: teljes mennyiség
Vaj: 50g
Víz: 20-30ml
Mazsola: 140g
Kandírozott narancshéj kockázva: 90g
Kandírozott citromhéj kockázva: 45g