káposztás szalonnás csavart
A recept írott formája
A húzózsiradék összetétele
Vaj/Margarin: 185g
BL55 Finomliszt: 40g
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 400g
Friss élesztő: 20g, vagy szárított: 6g
Só: 12g
Cukor: 8g
Tojás: 1db
Ecet: 2-3g
Vaj/Margarin: 40g
Tej: 180-190ml
A töltelék receptje
Savanyúkáposzta: 200g
Kockázott bacon szalonna: 70-80g
Az elkészítés menete
1. A húzó zsiradék előkészítése a videón bemutatott módon, majd a hűtőben való dermesztése a felhasználás előtt legalább 1 órán át
2. Tészta dagasztása hideg alapanyagokkal, a vaj/margarin utólagos hozzáadásával
3. Tésztaérés/ hűtőben való pihentetés: 30 perc
4. A húzó zsiradék tésztába csomagolása, majd így a tészta nyújtása és a szimpla hajtás elvégzése
5. Hűtőben pihentetés: 15 perc
6. Tészta nyújtása, majd a dupla hajtás elvégzése
7. Hűtőben pihentetés: 15 perc
8. A tészta készre nyújtása, a töltelékkekel való betöltése, lezárása, majd csíkok kivágása, megtekerésük és lemezre helyezésük
9. Kelesztés: 25-40 perc
10. Sütésre való előkészítés: A felületük vízzel való spriccelése/kenése közvetlen a sütés előtt
11. Sütés: 230C°-ra előmelegített, gőzzel telített légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet a behelyezést követően azonnal csökkentve 20-25 percig sütni. A gőzképző segédeszköz 12-13 perc után eltávolítandó
12: A felületük vízzel való átspriccelése közvetlen a sütés után
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!