káposztás szalonnás csavart

Ebben a videóban egy nagyon szuper sós leveles tésztát mutatok be, természetesen házi körülmények között készítve, majd savanyúkáposztával és bacon szalonnával megtöltött csavart rudak készülnek belőle. Egy igazán jó állagú, finom tésztába zárt fergeteges ízkombinációval kényeztetlek titeket, melyhez mindenképpen szeretettel ajánlom, hogy próbáljátok ki!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A húzózsiradék összetétele

  • Vaj/Margarin: 185g

  • BL55 Finomliszt: 40g

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 400g

  • Friss élesztő: 20g, vagy szárított: 6g

  • Só: 12g

  • Cukor: 8g

  • Tojás: 1db

  • Ecet: 2-3g

  • Vaj/Margarin: 40g

  • Tej: 180-190ml

A töltelék receptje

  • Savanyúkáposzta: 200g

  • Kockázott bacon szalonna: 70-80g

Az elkészítés menete

1. A húzó zsiradék előkészítése a videón bemutatott módon, majd a hűtőben való dermesztése a felhasználás előtt legalább 1 órán át

2. Tészta dagasztása hideg alapanyagokkal, a vaj/margarin utólagos hozzáadásával

3. Tésztaérés/ hűtőben való pihentetés: 30 perc

4. A húzó zsiradék tésztába csomagolása, majd így a tészta nyújtása és a szimpla hajtás elvégzése

5. Hűtőben pihentetés: 15 perc

6. Tészta nyújtása, majd a dupla hajtás elvégzése

7. Hűtőben pihentetés: 15 perc

8. A tészta készre nyújtása, a töltelékkekel való betöltése, lezárása, majd csíkok kivágása, megtekerésük és lemezre helyezésük

9. Kelesztés: 25-40 perc

10. Sütésre való előkészítés: A felületük vízzel való spriccelése/kenése közvetlen a sütés előtt

11. Sütés: 230C°-ra előmelegített, gőzzel telített légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet a behelyezést követően azonnal csökkentve 20-25 percig sütni. A gőzképző segédeszköz 12-13 perc után eltávolítandó

12: A felületük vízzel való átspriccelése közvetlen a sütés után


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.