Isler

Ha szereted a puha, omlós tésztát, az édes házi, vagy termelői lekvárt és a lágyan olvadó csokoládét, akkor ez a házi isler recept neked szól! Ebben a videóban megmutatom, hogyan készítem el az életem legfinomabb islerjeit – kétféle csokoládéval: fehérrel és tejcsokival. Egyszerű, mutatós és minden falatja mennyei! 🍫✨

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

​A tészta összetétele

  • Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 265g

  • Darált mandula, vagy dió: 55g

  • Hideg vaj: 200g

  • Porcukor: 100g

  • Só: 1 csipet

  • Vaníliás cukor: 8g (1 cs.)

  • Tojássárga: 2db

  • Reszelt (bio) citromhéj: 1db


A töltéshez

  • Baracklekvár: kb.220g


A lemártáshoz

  • Ét, vagy tejcsoki: 200g

  • Napraforgóolaj: 6g

-----------------------------------

  • Fehércsoki: 200g

  • Napraforgóolaj: 6g


A csokikból egy kevés fog maradni, de szükséges picit nagyobb mennyiség, hogy az utolsó darabokat is le tudjuk mártani. Másik alternatíva kevesebb csokoládé olvasztása, és az islerek kanalazva történő bevonása.


Az elkészítés menete

1. A száraz anyagok eldolgozása a hideg vajjal.

2. A reszelt citromhéj, és a tojások sárgáinak a hozzáadása, majd 1-2 perc rövid keverőmunkával a tészta összeállítása.

3. Hideg pihentetés: min. 1 óra

4. A tészta nyújtása, 5-6cm átmérőjű korongok szaggatása, majd sütőlemezre helyezésük. A maradék tésztát dolgozzuk újra, valamint hűtsük vissza, amíg az első adag sül, majd ismét nyújtsuk, szaggassuk.

5. Sütés: 180C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd 8-10 perc alatt készre sütni őket. A szélek lehetnek enyhén világosbarnák, de alapvetően világos színűre kell sütni őket. A linzerek a sütés után közvetlenül még puhák és sérülékenyek, de hűtés közben megszilárdulnak.

6. Baracklekvárral való töltésük és összeillesztésük a kihűtést követően.

7. Hűtés: min. 2-3 óra, vagy akár egy éjszakán át.

8. Csokoládé olvasztása, a kevés olaj hozzákeverése, majd az islerek felső felületének és oldalainak a bevonása, valamint dekorálásuk.

9. A csokoládét hagyjuk hűtőben hosszan rákötni, hogy az érintéskor ne legyenek ujjlenyomatosak.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!