húsvéti töltött kalács

Ebben a videóban egy sós húsvéti péksüteményt hoztam, teles-teli olyan húsvéti finomságokkal, mint például sonka, tojás és tormás krém. Ez a recept biztos siker és nem csak a pazar ízvilága, hanem az egyszerűen kialakítható, mégis rendkívül látványos formai kivitele végett. Szeretettel ajánlom a húsvéti töltött kalácsok kipróbálását!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, és a videó alatti leírásban is megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

A krém töltelék összetétele

  • Natur sajtkrém: 200g

  • Vaj/Margarin: 20g

  • Snidling: ízlés szerint

  • Só: ízlés szerint

  • Bors: ízlés szerint

  • Torma: ízlés szerint


A töltéshez szükséges továbbá 2-3 főtt tojás, füstölt sonka, lilahagyma, kaliforniai paprika.

A sütés közben megszóráshoz kb. 100-130g reszelt sajtot használunk.

Szükséges még 1db tojás a kenéshez és kevés szezámmag a megszóráshoz.


Az elkészítés menete

1. Tészta készítése a zsiradékok utólagos hozzáadásával

2. Tésztaérés: 45 perc

3. A töltelékek előkészítése a tészta érése alatt

4. A tészta osztása 4×175g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése

5. Pihentetés: 15 perc

6. Formai kialakítás és betöltés a videón bemutatott módon

7. Kelesztés: 25-40 perc

8. A fonatok lekenése felvert tojással, majd megszórása szezámmaggal

9. A sütés 1. szakasza: 200C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 180C°-ra csökkenteni és a sütés kezdeti szakaszában kb. 18-20 percig sütni.

10. A péksütemények reszelt sajttal való megszórása a fonatokon belül, azokat nem takarva.

11. A sajtos szórás után a péksüteményeket a 180C°-os sütőbe kell visszahelyezni, és kb. még 7 perc alatt készre sütni.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott KRBL100 Király R. búzaliszt és a BL80 Kerecsen búzaliszt használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.