húsvéti tojás linzer
Ebben a videóban egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető linzer alapreceptet hoztam, amelyet baracklekvárral töltöttem. Azt szerintem írnom sem kellene, hogy isteni finom lett! A közelgő húsvét alkalmából a linzereket hangulatosan olyan formában készítettem el, hogy tojásokat imitáljanak, de a recept az év többi szakaszában is aktuális lehet más formájú kiszúróval készítve. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, és a videó alatti leírásban is megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
Vaj/Margarin: 150g
Porcukor: 120g
Vaníliás cukor: 8g (1cs.)
Tojás: 1db
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 300g
A tésztát ízlés szerint lehet extrán ízesíteni vaníliával, vagy reszelt citrushéjjal.
Szükséges még baracklekvár a töltéshez!
Az elkészítés menete
1. A vaj habosítása a porcukorral és a vaníliás cukorral
2. A tojás hozzáadása, elkeverése
3. A liszt hozzáadása, a tészta kidolgozása
4. A tészta pihentetése hűőben való pihentetése legalább 30 percen át
5. A tészta nyújtása, szaggatása és a további formai kialakítás a videón bemutatott módon.
Tipp! Amennyiben a tészta a nyújtás során nagyon töredezik, gyúrjuk át, hogy a kezünk melegétől egy picit fellazuljon. Ezt követően újra könnyen nyújthatóvá válik.
6. Sütés: 175C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, és kb. 10-12 perc alatt készre sütni. A lyukas belsejű linzerek süssük a teli linzerektől külön sütőlemezen, mert hamarabb pirulnak.
7. A kihűlt linzerek tetejének leszórása porcukorral, az aljuk betöltése baracklekvárral, majd az összeillesztésük.
8. A linzereket helyezzük zárt dobozba, ahol egy nap alatt szépen visszapuhulnak.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt használatát!