húsvéti tojás linzer

Ebben a videóban egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető linzer alapreceptet hoztam, amelyet baracklekvárral töltöttem. Azt szerintem írnom sem kellene, hogy isteni finom lett! A közelgő húsvét alkalmából a linzereket hangulatosan olyan formában készítettem el, hogy tojásokat imitáljanak, de a recept az év többi szakaszában is aktuális lehet más formájú kiszúróval készítve. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, és a videó alatti leírásban is megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele


A tésztát ízlés szerint lehet extrán ízesíteni vaníliával, vagy reszelt citrushéjjal.

Szükséges még baracklekvár a töltéshez!


Az elkészítés menete

1. A vaj habosítása a porcukorral és a vaníliás cukorral

2. A tojás hozzáadása, elkeverése

3. A liszt hozzáadása, a tészta kidolgozása

4. A tészta pihentetése hűőben való pihentetése legalább 30 percen át

5. A tészta nyújtása, szaggatása és a további formai kialakítás a videón bemutatott módon.

Tipp! Amennyiben a tészta a nyújtás során nagyon töredezik, gyúrjuk át, hogy a kezünk melegétől egy picit fellazuljon. Ezt követően újra könnyen nyújthatóvá válik.

6. Sütés: 175C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, és kb. 10-12 perc alatt készre sütni. A lyukas belsejű linzerek süssük a teli linzerektől külön sütőlemezen, mert hamarabb pirulnak.

7. A kihűlt linzerek tetejének leszórása porcukorral, az aljuk betöltése baracklekvárral, majd az összeillesztésük.

8. A linzereket helyezzük zárt dobozba, ahol egy nap alatt szépen visszapuhulnak.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó által előállított és forgalmazott Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.