Húsvéti répaföld

Ebben a videóban a közelgő ünnep örömére egy nagyon finom, és látványos süteménnyel készültem, melynek az elkészítése is roppant egyszerű. A húsvéti répaföld sütemény alapja egy csokis répatorta, melyet a baracklekvár fenségesen egészít ki. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

​A tészta összetétele

  • Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 320g

  • Holland kakaópor: 40g

  • Reszelt sárgarépa: 320g

  • Porcukor: 260g

  • Vaníliás cukor: 24g (3 cs.)

  • Tojás: 4db

  • Napraforgóolaj: 180g

  • Sütőpor: 12g

  • Reszelt (bio) narancshéj: 1db

  • Csokilencse: 100g


Szükséges még 230g lekvár, és cukor, vagy marcipán répák az elkészítéshez!


Az elkészítés menete

1. A pucolt répa lereszelése

2. Tészta keverése

3. A tészta elosztása. 500g tészta kerül egy kisebb (22×22cm-es), a maradék pedig egy nagyobb (34×23cm-es) tepsibe.

4. Sütés: 180C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, a nagyobbik süteményt kb. 25-30 perc alatt, a kisebbiket pedig kb. 20-25 perc alatt készre sütni. Az átsültséget minden esetben tűpróbával ellenőrizzük!

5. A kihűlt sütemények közül a nagyobbik felső felületét kenjük meg a lekvárral, a kisebbiket pedig morzsoljuk össze, és tapasszuk meg a lekváros felületen. A dekorációs cukor, csokoládé, vagy marcipán répákat szúrkodjuk bele a süteménybe.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!