Hot Dog Kifli
A recept írott formája
A tészta összetétele
(BL55 Finomliszttel pótolható)
Friss élesztő: 22g, vagy szárított: 6g
Só: 12g
Cukor: 27g
Vaj/Margarin: 33g
Étolaj: 22g
Tojás: 1db + 1 sárgája
Tejföl: 25g
Tej: 110ml
Víz: 60ml
Szükséges még a kenéshez 1db tojás, valamint 30-35ml tej.
Az elkészítés menete
1. Tészta dagasztása a zsiradékok utólagos hozzáadásával
2. Tésztaérés: 45 perc
3. A tészta osztása 6 × 153g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése
4. Pihentetés: 5-10 perc
5. A tésztadarabok hosszformázása, enyhe nyújtásuk, majd papirozott sütőlemezre helyezésük
6. Kelesztés: 35-50 perc
7. A tejjel felvert tojással kenjük át a felületüket közvetlen a sütés előtt
8. Sütés: 220C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 190C°-ra csökkenteni és 15-18 percig sütni.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!