Hot Dog Kifli

Ebben a videóban egy sokak által régóta kért receptet, a hot dog kifli receptjét hoztam el nektek, ami valójában hot dog zsemle, ahogy az amerikaiak is hívják és én kialakításában is egy egyszerűbb módszert választottam a bemutatására, mintsem a kifli sodrást. Ízben és állagban a 90-es évekből emlékeimben élő retro hot dog kifli volt az inspiráció és remélem, hogy sikerül benneteket is egy kis nosztalgiára hívnom ezzel a recepttel.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

(BL55 Finomliszttel pótolható)

  • Friss élesztő: 22g, vagy szárított: 6g

  • Só: 12g

  • Cukor: 27g

  • Vaj/Margarin: 33g

  • Étolaj: 22g

  • Tojás: 1db + 1 sárgája

  • Tejföl: 25g

  • Tej: 110ml

  • Víz: 60ml


Szükséges még a kenéshez 1db tojás, valamint 30-35ml tej.


Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása a zsiradékok utólagos hozzáadásával

2. Tésztaérés: 45 perc

3. A tészta osztása 6 × 153g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése

4. Pihentetés: 5-10 perc

5. A tésztadarabok hosszformázása, enyhe nyújtásuk, majd papirozott sütőlemezre helyezésük

6. Kelesztés: 35-50 perc

7. A tejjel felvert tojással kenjük át a felületüket közvetlen a sütés előtt

8. Sütés: 220C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 190C°-ra csökkenteni és 15-18 percig sütni.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.