Házias túrófánk, akár gluténmentesen is

Ebben a videóban egy olyan túrófánk receptet mutatok be, amely mind a tésztájában, mind a sütésben picit eltér a megszokottól, hiszen egy különösen lágy tésztát biztosít a recept, aminek köszönhetően a kisült fánkok bélzete is különösen könnyed lesz. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 300g

(A búzafinomliszt cserélhető bármely gluténmentes süteménylisztre)

  • Túró: 300g

  • Tejföl: 200g

  • Nádcukor: 115g (kristálycukorral pótolható)

  • Vaníliás cukor: 16g (2 cs.)

  • Tojás: 3db (150-160g)

  • Só: 1 csipet Rum: 10g (1ek.)

  • Sütőpor: 25g

Az elkészítés menete

1. Tészta keverése

2. Sütés: 165-180C°-ra előmelegített olajba kell a tésztát egy fagylalt adagoló segítségével adagolni, vagy két kanál segítségével szaggatni. Minden oldalát alaposan át kell sütni összesen kb. 6-8 percen át.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.