Házias túrófánk, akár gluténmentesen is

Ebben a videóban egy különleges túrófánk receptet mutatok be, amely nemcsak az ízében, hanem a textúrájában is eltér a megszokottól. A recept egy igazán lágy tésztát eredményez, amelynek köszönhetően a fánkok belseje rendkívül könnyed, szinte habos állagú lesz. Ha valami egyszerűen elkészíthető, mégis különleges fánkra vágysz, ezt mindenképp próbáld ki. Szeretettel ajánlom mindenkinek!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 300g

(A búzafinomliszt cserélhető bármely gluténmentes süteménylisztre)

  • Túró: 300g

  • Tejföl: 200g

  • Nádcukor: 115g (kristálycukorral pótolható)

  • Vaníliás cukor: 16g (2 cs.)

  • Tojás: 3db (150-160g)

  • Só: 1 csipet Rum: 10g (1ek.)

  • Sütőpor: 25g

Az elkészítés menete

1. Tészta keverése

2. Sütés: 165-180C°-ra előmelegített olajba kell a tésztát egy fagylalt adagoló segítségével adagolni, vagy két kanál segítségével szaggatni. Minden oldalát alaposan át kell sütni összesen kb. 6-8 percen át.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!