Házias túrófánk, akár gluténmentesen is
Ebben a videóban egy különleges túrófánk receptet mutatok be, amely nemcsak az ízében, hanem a textúrájában is eltér a megszokottól. A recept egy igazán lágy tésztát eredményez, amelynek köszönhetően a fánkok belseje rendkívül könnyed, szinte habos állagú lesz. Ha valami egyszerűen elkészíthető, mégis különleges fánkra vágysz, ezt mindenképp próbáld ki. Szeretettel ajánlom mindenkinek!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 300g
(A búzafinomliszt cserélhető bármely gluténmentes süteménylisztre)
Túró: 300g
Tejföl: 200g
Nádcukor: 115g (kristálycukorral pótolható)
Vaníliás cukor: 16g (2 cs.)
Tojás: 3db (150-160g)
Só: 1 csipet Rum: 10g (1ek.)
Sütőpor: 25g
Az elkészítés menete
1. Tészta keverése
2. Sütés: 165-180C°-ra előmelegített olajba kell a tésztát egy fagylalt adagoló segítségével adagolni, vagy két kanál segítségével szaggatni. Minden oldalát alaposan át kell sütni összesen kb. 6-8 percen át.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!