Házi pékszirom, sós kalács
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 650g
Friss élesztő: 26g, vagy szárított élesztő: 7g
Só: 14g
Cukor: 10g
Tojás: 1db
Vaj/Margarin: 52g
Tej: 325ml
Pizzás töltelék
Pizza szósz
Füstölt Bacon
Reszelt Sajt
Fokhagymás-tejfölös töltelék
Tejföl: 100g
Fokhagyma: 1 gerezd
bazsalikom, oregánó, só, bors: ízlés szerint
Bacon
Sajt
Az elkészítés menete
1. Tészta dagasztása
2. Tésztaérés: 40 perc
3. Osztás/Mérés: 6db Házi Péksziromhoz 36x20g feladása 6db Sós Kalácshoz 6x60g feladása
4. Gömbölyítés
5. Formai kialakítás a videón bemutatott módon
6. Kelesztés: 15 perc
7. Felületkezelés: Sós Kalácsok esetében vízzel való átspriccelés, nagy szemű sóval dekorálás
8. Sütés: Mindkét péksütemény esetében 250C°-ra előmelegített gőzzel telített légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell berakni, majd a hőmérsékletet egyből 220C°-ra visszaállítani és úgy sütni tovább a pékszirmok esetében 18-22 percig, a sós kalácsoknál 12-15 percig
9. A Sós Kalácsokat a sütés után is spricceljük át vízzel
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!