Hamburgerzsemle

A hamburger talán egy olyan étel, amit már mindenki kipróbált és szinte mindenki szeret. Nos ehhez szeretnék nektek biztosítani egy tökéletes hamburgerzsemle receptet, amit nagyon hamar meg fogtok szeretni.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 330g

  • Friss élesztő: 16g, vagy szárított élesztő: 5g

  • Só: 6g

  • Cukor: 33g

  • Vaj/Margarin: 36g

  • Tojás: 1db

  • Joghurt: 2 ek.

  • Tej: 80ml

Szükséges még 1db tojás a kenéshez!

Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztás a vaj/margarin utólagos hozzáadagolásával

2. Tésztaérés: 35 perc

3. Tészta osztása, mérése: 5x120g

4. Tészták felgöbölyítése

5. Felvert tojással való átkenés

6. Kelesztés: 45-60 perc

7. Tojással ismételt átkenés, díszítés szezámmaggal

8. Sütés: 230C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell berakni, majd a sütési hőmérsékletet egyből 200C°-ra csillapítani és így sütni 14-18 percig

9. Hamburgerek elkészítése ízlés szerint


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.