Hamburgerzsemle
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 330g
Friss élesztő: 16g, vagy szárított élesztő: 5g
Só: 6g
Cukor: 33g
Vaj/Margarin: 36g
Tojás: 1db
Joghurt: 2 ek.
Tej: 80ml
Szükséges még 1db tojás a kenéshez!
Az elkészítés menete
1. Tészta dagasztás a vaj/margarin utólagos hozzáadagolásával
2. Tésztaérés: 35 perc
3. Tészta osztása, mérése: 5x120g
4. Tészták felgöbölyítése
5. Felvert tojással való átkenés
6. Kelesztés: 45-60 perc
7. Tojással ismételt átkenés, díszítés szezámmaggal
8. Sütés: 230C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell berakni, majd a sütési hőmérsékletet egyből 200C°-ra csillapítani és így sütni 14-18 percig
9. Hamburgerek elkészítése ízlés szerint
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!