Hájas sütemények édesen
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 550g
Só: 5g
Cukor: 45g
Tojássárga: 2db
Darát sertésháj: 20g
Tejföl: 60g
Ecet: 2 tk.
Szódavíz: 250ml
A háj előkészítése
Darált sertésháj: 350g
BL55 Finomliszt: 75g
A töltelék összetétele
Baracklekvár: 250g
Darált dió: 160g
Az elkészítés menete
1. Tészta dagasztása az összes tészta képző alapanyag felhasználásával
2. A háj összedolgozása a hozzá járó liszttel, majd négyszögletes alakúra nyújtása
3. A töltelék elkészítése a lekvár és a dió alapos elkeverésével
4. Tésztaérés: 30 perc
5. A tészta nyújtása, majd az előkészített háj belecsomagolása, azután a tészta kinyújtása, dupla hajtás elvégzése
6. Pihentetés: 10 perc
7. A tészta nyújtása, szimpla hajtás elvégzése
8. Pihentetés: 10 perc
9. A tészta nyújtása, dupla hajtás elvégzése
10. Pihentetés: 15 perc
11. A tészta készre nyújtása, lehetőség szerint felhevített késsel való elosztása, vízzel való vékony spriccelése, a töltelék betöltése, majd a forma kialakítása és a sütőlemezre helyezés
12: Sütés: 220C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított, száraz légterű sütőbe kell behelyezni és így sütni 15-18 percig. Eltérő méretezés esetén a sütési idő módosulhat.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!