Hájas sütemények édesen

Ebben a videómban szeretnék egy szuper hájas tészta receptet bemutatni nektek, amelyet szeretettel ajánlok karácsonyra is. Természetesen a töltelék és a formai kialakítás is szabadon választható. A tészta szuper, nagyon réteges, kellően lazított és isteni finom. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 550g

  • Só: 5g

  • Cukor: 45g

  • Tojássárga: 2db

  • Darát sertésháj: 20g

  • Tejföl: 60g

  • Ecet: 2 tk.

  • Szódavíz: 250ml

A háj előkészítése

  • Darált sertésháj: 350g

  • BL55 Finomliszt: 75g

A töltelék összetétele

  • Baracklekvár: 250g

  • Darált dió: 160g

Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása az összes tészta képző alapanyag felhasználásával

2. A háj összedolgozása a hozzá járó liszttel, majd négyszögletes alakúra nyújtása

3. A töltelék elkészítése a lekvár és a dió alapos elkeverésével

4. Tésztaérés: 30 perc

5. A tészta nyújtása, majd az előkészített háj belecsomagolása, azután a tészta kinyújtása, dupla hajtás elvégzése

6. Pihentetés: 10 perc

7. A tészta nyújtása, szimpla hajtás elvégzése

8. Pihentetés: 10 perc

9. A tészta nyújtása, dupla hajtás elvégzése

10. Pihentetés: 15 perc

11. A tészta készre nyújtása, lehetőség szerint felhevített késsel való elosztása, vízzel való vékony spriccelése, a töltelék betöltése, majd a forma kialakítása és a sütőlemezre helyezés

12: Sütés: 220C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított, száraz légterű sütőbe kell behelyezni és így sütni 15-18 percig. Eltérő méretezés esetén a sütési idő módosulhat.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.