hagyományos fehér kenyér
Korábban már többféle fehér kenyér receptet mutattam be itt a csatornán, de most szeretnék egy olyan verziót megismertetni, ami általánosan a magyar pékségek technológiájára jellemzően készül. A recept úgymond egy hibrid kenyeret eredményez, hiszen élesztő és kovász közös felhasználásával készül, ahol a kovász adja a minőségi alapot, az élesztő pedig picit gyorsítja az elkészítési folyamatot, melynek eredménye egy enyhén ropogós héjú, igazán puha, rugalmas bélzetű fehér kenyér. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A kovász összetétele
Artizán búza kenyérliszt: 80g
Kovászmag: 30g
Hűs víz (20-25C°): 45ml
A tészta összetétele
Artizán búza kenyérliszt: 600g
Érett kovász: 120g
Friss élesztő: 5g, vagy szárított élesztő: 1,4g
Só: 14g
Víz: 400ml