Hagymás pogácsa
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 600g
Friss Élesztő: 30g, vagy szárított élesztő: 9g
Só: 16g
Cukor: 6g
Zsír: 180g
Tojás: 1db + 1 sárgája
Tejföl: 110g
Víz: 100-120ml
Vöröshagyma: 130g
Fokhagyma: 1 gerezd
Szükséges még 1db tojás a kenéshez!
Az elkészítés menete
1. Kockázott vöröshagyma kevés zsíron való megpirítása (a kimért zsírból elvéve), majd mikor kezd színt kapni, akkor kell hozzá adni a többi zsírt és a kockázott fokhagymát és még 2-3 percig pirítani, hogy a teljes zsír átvegye a hagymák ízét
2. A hagymás zsír liszttel való elkeverése, elmorzsolása
3. A többi összetevő hozzáadása, majd a tészta készre dagasztása
4. Tészta érése, pihentetése: 30 perc
5. Formai kialakítás a videón bemutatott módon, majd a sütőlemezre helyezésüket követően a tetejük lekenése egy felvert tojással
6. Kelesztés: 50-70 perc
7. Közvetlen a sütés előtt még egyszer át kell kenni a tetejüket a tojással
8. Sütés: 250C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 225C°-ra kell csökkenteni és a pogácsák méretétől függően12-18 percig sütni. A videón szereplő kis méretű pogácsák 13 percig sültek.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!