Hagymás pogácsa

Hagymás pogácsa receptem talán különlegességének, gyönyörű külsejének és fennséges ízvilágának köszönhetően hamar elnyerte sokak tetszését, ezért szeretettel ajánlom a magyaros ízek kedvelőinek.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 600g

  • Friss Élesztő: 30g, vagy szárított élesztő: 9g

  • Só: 16g

  • Cukor: 6g

  • Zsír: 180g

  • Tojás: 1db + 1 sárgája

  • Tejföl: 110g

  • Víz: 100-120ml

  • Vöröshagyma: 130g

  • Fokhagyma: 1 gerezd

Szükséges még 1db tojás a kenéshez!

Az elkészítés menete

1. Kockázott vöröshagyma kevés zsíron való megpirítása (a kimért zsírból elvéve), majd mikor kezd színt kapni, akkor kell hozzá adni a többi zsírt és a kockázott fokhagymát és még 2-3 percig pirítani, hogy a teljes zsír átvegye a hagymák ízét

2. A hagymás zsír liszttel való elkeverése, elmorzsolása

3. A többi összetevő hozzáadása, majd a tészta készre dagasztása

4. Tészta érése, pihentetése: 30 perc

5. Formai kialakítás a videón bemutatott módon, majd a sütőlemezre helyezésüket követően a tetejük lekenése egy felvert tojással

6. Kelesztés: 50-70 perc

7. Közvetlen a sütés előtt még egyszer át kell kenni a tetejüket a tojással

8. Sütés: 250C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 225C°-ra kell csökkenteni és a pogácsák méretétől függően12-18 percig sütni. A videón szereplő kis méretű pogácsák 13 percig sültek.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.