gyakorló tészta recept és fonási technikák
Az elmúlt években azt tapasztaltam a húsvéti időszak előtt, hogy a kalácsok fonásának a gyakorlása sok esetben nehézséget okoz a kezdők számára, ezért ebben a videómban egy olyan gyakorló tészta receptet hoztam, amit a megmunkálások közti rövid pihentetésekkel akár egész nap lehet formázni, alakítani, hiszen élesztőt nem tartalmaz, valamint az összetétele elősegíti a könnyed nyújthatóságot. Természetesen fonási technikákat is mutatok be a gyakorlás elősegítése érdekében. A videóban bemutatásra kerül az egy, a kettő, a három, a négy, az öt és a hat szálas kalácsok mellett a hat szálas ablakos kalács fonása, illetve a barheszre jellemző technika is.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A gyakorló tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 330g
Só: 6
Vaj: 30g
Ecet: 9g (1,5 tk.)
Víz: 165ml