Grissini, az olasz ropi

Ebben a videómban egy roppant egyszerű olasz rágcsát hoztam nektek, a grissinit. A tészta összeállítása is roppant egyszerű, külön bevásárlást nem igényel, hiszen általában minden van hozzá a háztartásban, az elkészítés menete pedig gyerekeknek sem okozhatna gondot. A végeredmény egy könnyed, roppanós kenyérrúd, melyet ízesíthetünk kívülről magvakkal, sajttal, sóval, vagy akár fűszerekkel. Előételek, levesek mellé szuper választás, de snack jelleggel is fogyaszthatjuk. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele


A felületet lehet szabadon hagyni, vagy ízesíthetjük kívülről magvakkal, sajttal, sóval, vagy akár fűszerekkel.


Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával.

2. A tészta két részre osztása, előformázása, olívaolajjal való vékony lekezelése, és folpack-kal való letakarása.

3. Tésztaérés: 40 perc.

4. A tészta felcsíkozása, grissinik sodrása, majd sütőlemezre helyezésük. Ha készítünk magvasat, sajtosat, fűszereset, akkor a felületet vízzel nedvesítsük, hogy jó tapadása legyen.

5. Kelesztés: 15-20 perc.

6. Sütés: 190C°-ra előmelegített, hőlégkeveréses üzemmódba állított, vagy 205C°-ra előmelegített alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, és kb. 15-20 perc alatt készre sütni őket. A vékonyabb grissinik rövidebben, míg a vastagabbak hosszabban sülnek. A magvas, és a sajtos felületűek szintén hosszabb sütést vesznek igénybe, mint a simák.

7. A roppanós grissiniket tároljuk papírzacskóban. Zárt tálban, vagy fóliában, műanyag zacskóban való tárolás felpuhítja őket, elvesztik a jellegüket.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!