gofri alaprecept

Ez az alap gofri recept annyira bevált, hogy nálunk már családi klasszikus lett! 🧇 Puha belül, ropogós kívül – pont úgy, ahogy szeretjük. Ráadásul gyorsan elkészíthető, nem igényel semmi extra hozzávalót, mégis fantasztikusan finom lesz minden alkalomra. Nyáron friss gyümölcsökkel, vaníliafagyival, tejszínhabbal vagy olvasztott csokival is tálalhatod – reggelire vagy desszertnek is tökéletes. Ha egy olyan receptet keresel, ami minden évszakban megállja a helyét, és amit újra meg újra előveszel majd, akkor ez az!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája​

​A tészta hozzávalói


Szükséges még egész kevés vaj a gofrilapok vékony átkenéséhez.


Az elkészítés menete

1. Tojásokat habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral.

2. Hozzáadjuk a nedves alapanyagokat.

3. A száraz hozzávalókat külön elkeverjük, majd folyamatos keveréssel a nedves alapokhoz adjuk.

4. A kész tésztát 30 percig pihentetjük.

5. A gofrisütőt előmelegítjük, a lapokat vékonyan kivajazzuk.

6. A tésztát adagolva 3–4 perc alatt készre sütjük.

7. Ízlés szerint tálaljuk: gyümölccsel, fagyival, csokival, tejszínhabbal vagy bármi mással.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!