gluténmentes farsangi fánk

Miért is kellene a farsangi finomságokról lemondani azoknak, akik gluténmentes étkezésre kényszerülnek? Legújabb gluténmentes farsangi fánk receptemmel olyan élményt szeretnék biztosítani a gluténmentes területen, amely isteni finom ízélményt biztosít mindenféle mellékíz nélkül, valamint szép lazított állagot.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • Schär Mix B, gluténmentes kenyérliszt: 500g

  • Friss élesztő: 26g, vagy szárított élesztő: 7,28g

  • Só: 5g

  • Cukor: 55g

  • Fahéj: 1-3 csipet, ízlés szerint

  • Vaj/Margarin: 45g

  • Tojássárga: 3db

  • Rum: 40ml

  • Tej: 400ml

  • Citromhéj: 8g

  • Narancshéj: 8g


Szükséges még kb. 1 liter olaj a sütéshez!


Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása a langyosított tej és a további szobahőmérsékletű alapanyagok felhasználásával.

2. Tésztaérés: 45-60 perc

3. Osztás, mérés: 13x85g

4. Gömbölyítés

5. Kelesztés: 45-60 perc

6. Sütés: 160-180C° közötti hőmérsékletű bő olajban először a felső felületét az olajba forgatva, majd fedővel lefedve sütve 2-3 percen át, majd forgatni és fedő nélkül sütni a másik felét is kb. 3 percen át. Ezek az időegységek csak irányadók, fontos odafigyelni.

7. Ízlés szerint díszíteni ízesíteni esetleg fahéjas cukor - vaníliáscukor keverékkel, porcukorral, lekvárral...stb.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.