Gesztenyés szelet

Ebben a videóban egy isteni finom gesztenyés sütemény receptet hoztam, melynek az alapja egy kakaós-csokis kevert tészta, melyet gesztenye krém és tejszínhab egészít ki. Az elkészítés egyszerű, de az eredmény mégis nagyon finom, ezáltal bárkinek szeretettel tudom ajánlani a receptet. aki szereti a gesztenyés ízvilágot, de a kakaós kevert akár magában, porcukorral meghintve is isteni.

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

​A tészta összetétele


A tejszínhab összetétele

  • Habtejszín: 500g

  • Porcukor: 50g

  • Habfixáló: 2 cs.


A gesztenyés krém összetétele

  • Cukrozott gesztenyemassza: 400g

  • Vaj: 50g

  • Rum: 30 ml

  • A kikevert tejszínhabból: 250g


Szükséges lehet még kevés kakaópor a szóráshoz.


Az elkészítés menete

1. A tészta elkészítésének lépései:

  • a tojások habosítása a cukrokkal.

  • az olaj és a tej hozzákeverése.

  • a száraz összetevők elkeverése, majd részletekben történő egyesítésük a nedves összetevőkkel.

  • A csokilencse hozzákeverése

2. A tészta kitöltése egy 34×23 cm átmérőjű magasfalú tepsibe.

3. Sütés: 180C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd kb. 20-25 perc alatt készre sütni. Az átsültséget tűpróbával ellenőrizzük!

4. A tejszínhab kikeverése hideg habtejszínből, a porcukor és a habfixáló keverés közbeni hozzáadásával.

5. A gesztenyepüré fellazítása a puha vajjal, és a rummal, majd a tejszínhab hozzákeverése.

6. A gesztenyekrém elosztása a kihűlt sütemény felületén, majd rövid dermesztése a hűtőben, amit a szeletelés követ, és a tejszínhabbal való dekorálás, amit enyhén leszórhatunk kakaóporral.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!