Gesztenyés szelet
Ebben a videóban egy isteni finom gesztenyés sütemény receptet hoztam, melynek az alapja egy kakaós-csokis kevert tészta, melyet gesztenye krém és tejszínhab egészít ki. Az elkészítés egyszerű, de az eredmény mégis nagyon finom, ezáltal bárkinek szeretettel tudom ajánlani a receptet. aki szereti a gesztenyés ízvilágot, de a kakaós kevert akár magában, porcukorral meghintve is isteni.

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
Tojás: 3db
Cukor: 140g
Vaníliás cukor: 8g (1 cs.)
Olaj: 100g
Tej: 180ml
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 250g
Sütőpor: 12g
Só: 1 csipet
Holland kakaópor: 40g
Csokilencse: 80g
A tejszínhab összetétele
Habtejszín: 500g
Porcukor: 50g
Habfixáló: 2 cs.
A gesztenyés krém összetétele
Cukrozott gesztenyemassza: 400g
Vaj: 50g
Rum: 30 ml
A kikevert tejszínhabból: 250g
Szükséges lehet még kevés kakaópor a szóráshoz.
Az elkészítés menete
1. A tészta elkészítésének lépései:
a tojások habosítása a cukrokkal.
az olaj és a tej hozzákeverése.
a száraz összetevők elkeverése, majd részletekben történő egyesítésük a nedves összetevőkkel.
A csokilencse hozzákeverése