Gesztenyés hókiflik

Ezúttal gesztenyemasszával töltött kifliket – más néven hókifliket – készítettem, amelyek tésztáját is igyekeztem egy picit karácsonyias hangulatúvá varázsolni. Mindezek mellett a recept egyszerű, könnyen követhető, így bárki bátran nekiláthat. Bízom benne, hogy tetszik az ötlet, és szeretettel várjátok majd az ünnepeken ezt az aprósüteményt!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 300g

  • Vaj/Margarin: 150g

  • Porcukor: 75g

  • Vaníliás cukor: 1cs.

  • Só: 3g

  • Fahéj: Fél tk.

  • Tejföl: 75-80g

  • Narancshéj: 1db kisebb narancs reszelt héja

A gesztenye töltelék receptje

  • Cukrozott gesztenyepüré: 280g

  • Rum aroma: 1 ampulla

  • Rum: 5ml

Az elkészítés menete

1. A tésztaképzés száraz összetevőinek vajjal való elmorzsolása

2. A tészta készre dagasztása a tejföl és a narancshéj hozzáadásával

3. Hideg pihentetés (hűtőszekrény): 30 perc

4. Formai kialakítás a videón bemutatott módon

5. Sütés: 180C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni, majd így sütni 17-23 percig

6. Kihűlés után porcukorral díszíteni őket, akár szitálva, akár beleforgatva


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!