Gesztenyés hókiflik
Gesztenye masszával töltött kifliket (hókifliket) készítettem, melynek tésztáját is próbáltam picit karácsonyiasra varázsolni, de ettől függetlenül egy igazán egyszerű receptet mutatok be nektek. Remélem, hogy teszik az ötlet és szeretettel fogjátok várni.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 300g
Vaj/Margarin: 150g
Porcukor: 75g
Vaníliás cukor: 1cs.
Só: 3g
Fahéj: Fél tk.
Tejföl: 75-80g
Narancshéj: 1db kisebb narancs reszelt héja
A gesztenye töltelék receptje
Cukrozott gesztenyepüré: 280g
Rum aroma: 1 ampulla
Rum: 5ml
Az elkészítés menete
1. A tésztaképzés száraz összetevőinek vajjal való elmorzsolása
2. A tészta készre dagasztása a tejföl és a narancshéj hozzáadásával
3. Hideg pihentetés (hűtőszekrény): 30 perc
4. Formai kialakítás a videón bemutatott módon
5. Sütés: 180C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni, majd így sütni 17-23 percig
6. Kihűlés után porcukorral díszíteni őket, akár szitálva, akár beleforgatva
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!