Gesztenyés hókiflik
Ezúttal gesztenyemasszával töltött kifliket – más néven hókifliket – készítettem, amelyek tésztáját is igyekeztem egy picit karácsonyias hangulatúvá varázsolni. Mindezek mellett a recept egyszerű, könnyen követhető, így bárki bátran nekiláthat. Bízom benne, hogy tetszik az ötlet, és szeretettel várjátok majd az ünnepeken ezt az aprósüteményt!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 300g
Vaj/Margarin: 150g
Porcukor: 75g
Vaníliás cukor: 1cs.
Só: 3g
Fahéj: Fél tk.
Tejföl: 75-80g
Narancshéj: 1db kisebb narancs reszelt héja
A gesztenye töltelék receptje
Cukrozott gesztenyepüré: 280g
Rum aroma: 1 ampulla
Rum: 5ml
Az elkészítés menete
1. A tésztaképzés száraz összetevőinek vajjal való elmorzsolása
2. A tészta készre dagasztása a tejföl és a narancshéj hozzáadásával
3. Hideg pihentetés (hűtőszekrény): 30 perc
4. Formai kialakítás a videón bemutatott módon
5. Sütés: 180C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni, majd így sütni 17-23 percig
6. Kihűlés után porcukorral díszíteni őket, akár szitálva, akár beleforgatva
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!