Gesztenyés hókiflik

Gesztenye masszával töltött kifliket (hókifliket) készítettem, melynek tésztáját is próbáltam picit karácsonyiasra varázsolni, de ettől függetlenül egy igazán egyszerű receptet mutatok be nektek. Remélem, hogy teszik az ötlet és szeretettel fogjátok várni.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 300g

  • Vaj/Margarin: 150g

  • Porcukor: 75g

  • Vaníliás cukor: 1cs.

  • Só: 3g

  • Fahéj: Fél tk.

  • Tejföl: 75-80g

  • Narancshéj: 1db kisebb narancs reszelt héja

A gesztenye töltelék receptje

  • Cukrozott gesztenyepüré: 280g

  • Rum aroma: 1 ampulla

  • Rum: 5ml

Az elkészítés menete

1. A tésztaképzés száraz összetevőinek vajjal való elmorzsolása

2. A tészta készre dagasztása a tejföl és a narancshéj hozzáadásával

3. Hideg pihentetés (hűtőszekrény): 30 perc

4. Formai kialakítás a videón bemutatott módon

5. Sütés: 180C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső módba állított sütőbe kell behelyezni, majd így sütni 17-23 percig

6. Kihűlés után porcukorral díszíteni őket, akár szitálva, akár beleforgatva


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.