Fűszeres rozs zsemlék
A recept írott formája
Az előtészta összetétele
RL90 Rozsliszt: 100g
RL190 Teljes kiőrlésű Rozsliszt: 50g
Friss Élesztő: 2g, vagy szárított élesztő: 0,6g
Langyos Víz: 180ml
Cukor: 1 csipet
A főtészta összetétele
Az érett előtészta: teljes mennyiség
BL55 Finomliszt: 300g
RL90 Rozsliszt: 100g
RL190 Teljes kiőrlésű rozsliszt: 100g
Friss Élesztő: 8g, vagy szárított élesztő: 2,5g
Só: 17g
Sertés Zsír: 20g
Kenyérfűszer: 2-4 tk.
Langyos Víz: 270ml
Kenyér Fűszer Recept
Koriander: 1,5 tk.
Ánizs: 1 tk.
Édeskömény: 1 tk.
Kömény: 1 tk.
Az elkészítés menete
1. Előtészta bekeverése
2. Előtészta érése: 8-10 óra
3. Kenyérfűszer elkészítése
4. Főtészta dagasztása
5. Tésztaérés: 20 perc
6. Formai kialakítás, valamint a díszítő bevágások megejtése a videón bemutatott módon
7. Kelesztés: 35-50 perc
8. Sütés: 250C°-ra előmelegített a sütés kezdeti szakaszában gőzzel telített légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal csökkenteni 225C°-ra és úgy sütni 20-23 percen át. A gőzképző eszköz 10 perc után eltávolítható.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének, RL90 kadosa világos rozslisztjének, valamint az RL 190 teljes kiőrlésű rozslisztjének a használatát!