fordított karamellás körtetorta
Ha szereted a karamell és a körte tökéletes párosát, ezt a sütit imádni fogod. A lágy karamellréteg, a szaftos körteszeletek és a diós tészta együtt egy ellenállhatatlan, illatos őszi süteményt alkotnak. Ez a fordított karamellás körtetorta nemcsak gyönyörű, hanem elképesztően finom is – omlós, szaftos és minden falatjában ott van a karamell édes varázsa. Próbáld ki te is ezt a különleges receptet, ami biztosan a család kedvence lesz az első sütés után! 🎂💛

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A karamellréteg hozzávalói
Cukor: 100 g
Vaj: 30 g
Habtejszín (vagy víz): 30 g
A körtés kirakáshoz
Körte szeletekben: kb. 5 db
Fahéj: kevés, ízlés szerint
Körtekockák a tésztához
Körte hámozva, kockázva: 2 db
Vaj: 20 g
Cukor: 20 g
Fahéj: kevés, ízlés szerint
A tészta hozzávalói
BL65 kecskeméti Kende süteményliszt: 200 g
Darált dióbél: 100 g
Durvára vágott dió: 80 g
Megpárolt körte kockák: teljes mennyiség
Vaj: 150 g
Cukor: 120 g
Maci Winter Selection édeskaramell ízű forróital por: 2 tasak (26 g)
Tojás: 4 db
Natúr joghurt: 230 g
Sütőpor: 6 g
Szódabikarbóna: 2 g
Őrölt fahéj: 3 g
Vaníliakivonat: 5 g
Reszelt (bio) narancshéj: 1 db