fonott csónak töltelékkel

Ebben a videómban egy igazán különleges péksüteményt hoztam nektek, hiszen ezek a fonott csónakok az izgalmas látványvilág mellett rendkívül finomak is. A tészta puha, foszlós szerkezetű, melyet a sajtos, bacon-ös, hagymás töltelék szuperül kiegészít. A töltelékek terén persze csak a képzelet szabhat határt, már csak azért is, mert a tészta enyhén sós ízvilása, kevés édes beütéssel szerintem még az édes töltelékekkel való elkészítést is lehetővé teszi. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele


A töltelék összetétele

  • Natúr krémsajt: 200g

  • Reszelt sajt: 180g

  • Bacon kockázva: 120g

  • Áttört fokhagyma: 1 gerezd

  • Lilahagyma kockázva: 50g


Szükséges még 1db tojás a kenéshez!


Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása a zsiradékok utólagos hozzáadásával.

2. Tésztaérés: 45 perc.

3. A tészta osztása 8×112g-os darabokra, majd az elosztott tésztadarabok gömbölyítése.

4. Pihentetés: 10-15 perc.

5. A töltelék bekeverése

6. Formai kialakítás a videón bemutatott módon.

7. Kelesztés: 15-25 perc.

8. A felületük átkenése felvert tojással, közvetlenül a sütés előtt.

9. Sütés: 220C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 190C°-ra csökkentve sütni őket kb. 20-25 percig.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!