fitness zabkeksz

🍪 Fitness zabkeksz 2 ízben – csokis-diós vagy epres, de mindkettő puha, finom és hozzáadott cukormentes! Ha unod a száraz zabkekszeket, és végre olyat sütnél, amit tényleg élmény megenni, akkor ezt a receptet imádni fogod. Egyszerű, gyors és hozzáadott cukor nélkül készül – mégis brutál finom!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

​A tészta összetétele


A csokis-dióshoz

  • Reszelt (bio) narancshéj: 1 db /a tésztába
  • Cukormentes étcsokoládé: 10-15g /a kekszek tetejére
  • Vágott dióbél: 20g /a kekszek tetejére


Az epreshez

  • Eper összekockázva: 30 g (2-3 db) /a kekszek tetejére


Az elkészítés menete

1. A darált zabpelyhet, diót, mandulát és a száraz hozzávalókat elkeverjük.

2. A tojásokat édesítővel és olvasztott kókuszolajjal habosra keverjük.

3. A száraz és nedves keveréket összedolgozzuk lágy tésztává.

4. A tésztát kétfelé osztjuk:

– egyik feléhez narancshéjat keverünk (csokis-diós változat),

– másik felét natúran hagyjuk (epres változat).

5. 10–15 percig pihentetjük szobahőmérsékleten.

6. A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, tepsin kilapítjuk (kb. 4–5 mm vastagra).

7. Ízesítés:

– narancsosba cukormentes étcsoki + dió,

– natúrba friss eperdarabok kerülnek.

8. 170 °C-ra előmelegített sütőben 15–17 perc alatt készre sütjük.

9. Légmentesen tárolva 3–4 napig frissek maradnak.


Tápértékadatok 100g fitness zabkekszre bontva:

Csokis-diós:

  • Energia: 413 kcal / 1728 kJ
  • Zsír: 32 g

amelyből telített zsírsavak: 14 g

  • Szénhidrát: 31 g

amelyből cukrok: 0,8 g

  • Rost: 5,3 g
  • Fehérje: 11,1 g
  • Só: 0,1 g

Epres:

  • Energia: 387 kcal / 1619 kJ
  • Zsír: 30 g

amelyből telített zsírsavak: 14 g

  • Szénhidrát: 30 g

amelyből cukrok: 0,8 g

  • Rost: 5 g
  • Fehérje: 10,4 g
  • Só: 0,1 g


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!