fitness zabkeksz
🍪 Fitness zabkeksz 2 ízben – csokis-diós vagy epres, de mindkettő puha, finom és hozzáadott cukormentes! Ha unod a száraz zabkekszeket, és végre olyat sütnél, amit tényleg élmény megenni, akkor ezt a receptet imádni fogod. Egyszerű, gyors és hozzáadott cukor nélkül készül – mégis brutál finom!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
- Tojás: 2 db
- D-Star négyszer édes cukorhelyettesítő: 65 g
- Kókuszolaj: 65 g
- Őrölt zabpehely: 120 g
- Darált dióbél: 80 g
- Darált mandula: 40 g
- Fahéj: 1 tk.
- Sütőpor: 5 g
- Só: 1 csipet
A csokis-dióshoz
- Reszelt (bio) narancshéj: 1 db /a tésztába
- Cukormentes étcsokoládé: 10-15g /a kekszek tetejére
- Vágott dióbél: 20g /a kekszek tetejére
Az epreshez
- Eper összekockázva: 30 g (2-3 db) /a kekszek tetejére
Az elkészítés menete
1. A darált zabpelyhet, diót, mandulát és a száraz hozzávalókat elkeverjük.
2. A tojásokat édesítővel és olvasztott kókuszolajjal habosra keverjük.
3. A száraz és nedves keveréket összedolgozzuk lágy tésztává.
4. A tésztát kétfelé osztjuk:
– egyik feléhez narancshéjat keverünk (csokis-diós változat),
– másik felét natúran hagyjuk (epres változat).
5. 10–15 percig pihentetjük szobahőmérsékleten.
6. A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, tepsin kilapítjuk (kb. 4–5 mm vastagra).
7. Ízesítés:
– narancsosba cukormentes étcsoki + dió,
– natúrba friss eperdarabok kerülnek.
8. 170 °C-ra előmelegített sütőben 15–17 perc alatt készre sütjük.
9. Légmentesen tárolva 3–4 napig frissek maradnak.