fanta szelet

Ebben a videóban az egyik kedvenc sütim receptjét hoztam el nektek, a fanta szeletet. A feleségem által már nagyon rég használt, bevált receptet mutatom be. A süti amellett, hogy isteni finom és látványos, könnyen, kevés munkával elkészíthető, úgyhogy bátran tudom ajánlani a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele


A krém összetétele

  • Túró: 500g

  • Vaj: 200g

  • Porcukor: 170g

  • Vaníliás cukor: 16g (2 cs.)

  • Reszelt citromhéj: 1db


Fantás puding összetétele

  • Fanta: 700ml

  • Vaníliás pudingpor: 2 cs.

  • Cukor: 15g


Az elkészítés menete

1. Tojásfehérje hab verése a sóval és a cukor harmadával.

2. A tojások sárgáinak habosítása a maradék cukorral.

3. Az olaj hozzákeverése a habosított tojássárgához.

4. A liszt, a sütőpor és a kakaópor elkeverése, majd a tojássárgás egyveleghez való részletekben történő hozzáadása és elkeverése.

5. Amennyiben a tészta alapja túl sűrűnek mutatkozik, kevés tej hozzádolgozásával tudjuk lágyítani.

6. A tojásfehérje hab 3 részletben történő hozzáadása és elkeverése a kakaós tésztában.

7. A tészta egy 34cm × 23cm méretű vajjal kikent és liszttel kiszórt sütőtepsibe való kitöltése.

8. Sütés: 180C°-ra előmelegített, légkeveréses üzemmódba állított sütőbe kell behelyezni, és kb. 20-25 perc alatt készre sütni. Az átsültséget tűpróbáva ellenőrizzük!

9. A krém kikeverése, a túró és a vaj lehetőség szerinti krémes állagúvá dolgozása mellett (opció: Braun multiquick9 botmixer)

10. Fantás puding készítése a videón bemutatott módon.

11. A kisült piskóta kiforgatása a tepsiből. majd a kihűtést követően a krém elosztása a felületén, melynek tetején a fantás pudingot is el kell osztani, persze csak ha enyhén langyosra hűlt már, viszont teljesen kihűtve már nem fog sikerülni az elosztása, mert akkor túl kemény lesz.

12. A szeletelés előtt helyezzük a süteményt minimum 3 óra hosszára a hűtőszekrénybe!


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.