fahéjas virágocskák

Ebben a videóban egy isteni fahéjas csiga receptet hoztam el nektek virág formában kialakítva. Amellett, hogy finom és igazán látványos, a recept szénhidrátcsökkentett és hozzáadott cukormentes, ezáltal szeretettel tudom ajánlani életmódváltóknak és tudatosan táplálkozóknak. Természetesen a lejjebb írt tápértéket figyelembe véve egyéb diétákba is beilleszthető.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele


A töltelék összetétele


Szükséges még 1db tojás a lekenéshez!


Az elkészítés menete

1. Az első lépés a tészta dagasztása. Célszerű az élesztőt a szobahőmérsékletű, vagy enyhén langyos tejben feloldani, majd a vajon kívüli szintén szobahőmérsékletű tésztaképző alapanyagok hozzáadásával megkezdeni a tészta készítést. A puha vajat csak akkor adjuk hozzá, amikor már 2-3 perc keverő munka után megkaptunk egy egyöntetű tészta állagot, majd így készre dagasztjuk a tésztát. A teljes időtartam kb. 10-12 perc.

2. A kész tésztát fedett tálban érleljük, pihentetjük 50 percen át.

3. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A puha vajat alaposan elkeverjük a cukorhelyettesítővel és a fahéjjal.

4. Az érett tésztát lisztezett felületen négyszögletes alakban kinyújtjuk, a töltelékkel megkenjük, feltekerjük, majd 5 egyenlő részre osztva vágjuk fel. Az egy-egy részt 4 helyen egyenlő távolságokra egymástól átvágjuk olyan módon, hogy a tészta az egyik oldalán végig érintkezzen, majd széthajtjuk a kivágott részeket és virág formába helyezzük a papírral bélelt tepsire, egymástól kellő távolságokra.

5. Letakarva kelesztjük őket kb. 45-60 percig.

6. A megkelt péksütemények tésztáinak a felületét lekenjük felvert tojással, közvetlenül a sütés előtt.

7. Sütés: 190C°-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd kb. 20-25 perc alatt készre sütni őket.


A szénhidrátcsökkentett fahéjas virágocskák tápérték adatai 100g-ra

  • Energia: 291kcal / 1216kJ

  • Zsír: 20,4g

amelyből telített zsírsavak: 7,2g

  • Szénhidrát: 14,7g

amelyből cukrok: 2,6g

amelyből poliolok: 5,1g

  • Rost: 6,3g

  • Fehérje: 14g

  • Só: 1,3g


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.