Fahéjas csiga
A recept írott formája
A tészta összetétele
(BL55 Finomliszttel pótolható)
Friss élesztő: 30g, vagy szárított: 8,4g
Só: 6g
Cukor: 78g
Zsír: 30g
Vaj/Margarin: 40g
Tojás: 1db + 1 sárgája
Tej: 300ml
A fahéj töltelék összetétele
Cukor: 160g
Fahéj: 10g
Szükséges még 1db tojás a kenéshez!
Ha a tésztát zsír nélkül, csak vajjal, vagy margarinnal szeretnéd elkészíteni, akkor használj összesen 78g-ot belőle.
Az elkészítés menete
1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával
2. Tésztaérés: 50 perc
3. Előformázás
4. Pihentetés: 5-10 perc
5. A tészta nyújtása, majd a formai kialakítás a videóban bemutatott módon
6. Kelesztés: 30-50 perc
7. A sütés előtt közvetlen kenjük át a felületüket 1db felvert tojással
8. Sütés: 190C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd 18-21 perc alatt készre sütni
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!