Fahéjas csiga

Korábban kiadtam egy kakaós csiga receptet, ami azóta az egyik legkedveltebb receptem lett, valamint rengeteg pozitív visszajelzés érkezett, de persze nagyon sok kérdést is kaptam az elmúlt évek során, amikre válaszul most picit átalakítottam a receptet, így ebben a verzióban a TangZhong nélkül, fahéjas töltelékkel és egymástól külön kelesztve készítettem a csigákat. Mivel a két recept arányaiban megfelel egymásnak, ezért mindenki egyénileg kiválaszthatja, hogy melyik tésztával, melyik töltelékkel és melyik kelesztési, sütési móddal szeretne dolgozni. Ez a recept alapján is is isteni finomak a csigák és igaz az elkészítés egyszerűbb, de tészta terén én személy szerint a TangZhong-os verzióra szavazok.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

(BL55 Finomliszttel pótolható)

  • Friss élesztő: 30g, vagy szárított: 8,4g

  • Só: 6g

  • Cukor: 78g

  • Zsír: 30g

  • Vaj/Margarin: 40g

  • Tojás: 1db + 1 sárgája

  • Tej: 300ml

A fahéj töltelék összetétele

  • Cukor: 160g

  • Fahéj: 10g


Szükséges még 1db tojás a kenéshez!


Ha a tésztát zsír nélkül, csak vajjal, vagy margarinnal szeretnéd elkészíteni, akkor használj összesen 78g-ot belőle.


Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával

2. Tésztaérés: 50 perc

3. Előformázás

4. Pihentetés: 5-10 perc

5. A tészta nyújtása, majd a formai kialakítás a videóban bemutatott módon

6. Kelesztés: 30-50 perc

7. A sütés előtt közvetlen kenjük át a felületüket 1db felvert tojással

8. Sütés: 190C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd 18-21 perc alatt készre sütni


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.