epres-mentás szorbet

Frissítő epres szorbet mentával – igazi nyári élmény! 🍓🌿 Ha egy gyorsan elkészíthető, hűsítő nyári desszertet keresel, próbáld ki ezt az epres-mentás szorbet receptet! Az édes eper és a friss menta párosítása tökéletes választás a forró napokra. Könnyű, gyümölcsös, üdítő édesség, amit fagylaltos kanállal gömbölyítve vagy elegánsan pohárban is kínálhatsz. Nézd meg a videót, és készítsd el te is ezt a nyári kedvencet otthon!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

​Hozzávalók


Amennyiben nem követsz diétát és cukorral készítenéd el, használd a megadott cukorhelyettesítő mennyiségének a háromszorosát.


Az elkészítés menete

1. Az epret és a mentaleveleket botmixerrel pépesítjük, majd hűtőbe tesszük.

2. A hideg vízhez keverjük az édesítőt, citromlevet és citromhéjat, amíg feloldódik.

3. A citromos keveréket fagylaltgépbe öntjük, kásásodás után hozzáadjuk az eperpürét.

4. Kb. 35-40 percig kevertetjük, amíg eléri a kívánt állagot.

5. Frissen tálaljuk, gyümölccsel díszíthetjük. Ha fagyasztjuk, tálalás előtt picit hagyjuk olvadni.


Fagylaltgép nélküli elkészítés

Az összes alapanyagot (citromos édes lé + eper-menta püré) alaposan elkeverjük, fagyasztható edénybe öntjük, majd fagyasztóba tesszük. 20-30 percenként habverővel vagy villával átkeverjük, és ezt addig ismételjük, amíg a szorbet el nem éri a kívánt állagot.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!