epres joghurttorta

Ebben a videóban egy isteni nyárias receptet hoztam nektek egy joghurttorta alappal, amelyet jelen esetben eperrel dobtam fel, de bármely más gyümölcs felhasználásával isteni finom lehet. Az elkészítés roppant egyszerű, és ha valakinek nincs gyűrűje hozzá, az kelyhekbe, vagy poharakba kitöltve is el tudja készíteni. A recept eredeti formájában való elkészítése esetén cukorbetegek is fogyaszthatják, de aki nem követ diétát, az is meg tudja csinálni cukorral.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

Összetétel

  • Natur joghurt: 800g

  • Tejszín: 400g

  • Zselatin por: 9g

  • D-Star négyszer édes cukorhelyettesítő: 75g

  • Eper: 300g


Gyorsabb, stabilabb kötés érdekében a zselatin mennyisége 15g-ig emelhető, de 9g esetén az állag lágyabb, krémesebb.

Az elkészítés menete

1. Az első lépés a joghurt, a zselatin és a D-Star cukorhelyettesítő alapos elkeverése, majd az összefőzésük. Fontos, hogy ne forraljuk a joghurtos egyveleget, hanem csak alacsonyabb fokozaton melegítsük őket, úgy 70C°-on.

2. Hagyjuk kihűlni a joghurtot szobahőmérsékletűre.

3. Keverjük hozzá a tejszínt. Használjunk habtejszínt, de még lé állapotában.

4. Töltsük ki egy 1,5 literes joghurttorta gyűrűbe, amelyet előtte vízzel átöblítettünk, és nedvesen hagytunk, majd szórjuk bele az összevágott epret, valamint szükség esetén nyomkodjuk picit le a masszában. Joghurttorta gyűrű hiányában készítsük el a desszertet kelyhekben, poharakban.

5. Helyezzük hűtőszekrénybe minimum 8 óra hosszára, de optimálisabb a stabil tartás érdekében egy teljes éjszakára hűtőben hagyni.

6. Másnap forgassuk ki a süteményt a formából és fogyasszuk egészséggel.

Tápértékadatok 100g joghurttortára

  • Energia: 117kcal/489,5kJ

  • Zsír: 9,45g

amelyből telített zsírsavak: 5,91g

  • Szénhidrát: 4,54g

amelyből cukrok: 4,01g

amelyből poliolok: 4,71g

  • Rost: 0,38g

  • Fehérje: 2,98g

  • Só: 0,08g


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.