Egyszerű és gyors, élesztő nélküli túrós pogácsa
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 250g
Tehéntúró: 250g
Vaj/Margarin: 250g
Só: 7g
Szükséges még 1db tojás a kenéshez
Az elkészítés menete
1. Tészta dagasztása az összes tészta képző alapanyag egyidejű felhasználásával
2. Tészta hideg pihentetése: 30 perc
3. Tészta nyújtása, majd a formai kialakítás a videón bemutatott módon
4. Sütésre való előkészítés, azaz a felső felületük átkenése egy felvert tojással közvetlen a sütés előtt
5. Sütés: 230C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 200C°-ra csökkenteni és 14-18 percig sütni. Eltérő méretezés esetén a sütési idő változhat.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!