Egyszerű és gyors, élesztő nélküli túrós pogácsa
Ahogy a videó címe is árulkodik róla, egy olyan túrós pogácsa alap receptet hoztam nektek, amely mind a tészta összetételében, mind az elkészítés módjában nagyon egyszerű és mivel nem tartalmaz sem élesztőt, sem más bélzet légiesítő összetevőt, egész hamar el is lehet készíteni, mindössze nem sokkal több, mint egy óra alatt, a végeredmény pedig isteni finom, igazán omlós és meglepően laza bélzetű.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 250g
Tehéntúró: 250g
Vaj/Margarin: 250g
Só: 7g
Szükséges még 1db tojás a kenéshez
Az elkészítés menete
1. Tészta dagasztása az összes tészta képző alapanyag egyidejű felhasználásával
2. Tészta hideg pihentetése: 30 perc
3. Tészta nyújtása, majd a formai kialakítás a videón bemutatott módon
4. Sütésre való előkészítés, azaz a felső felületük átkenése egy felvert tojással közvetlen a sütés előtt
5. Sütés: 230C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd a hőmérsékletet azonnal 200C°-ra csökkenteni és 14-18 percig sütni. Eltérő méretezés esetén a sütési idő változhat.
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!