Édes magos tallér

Ha egy hozzáadott cukor nélküli, mégis édes, puha és laktató finomságra vágysz, amit bármikor jóízűen elnassolhatsz – akkor ezt a receptet ki kell próbálnod! Ebben a videóban megmutatom, hogyan készül az édes magos tallér, amely tele van napraforgómaggal, mandulával, dióval és chia maggal – mégis könnyed, puhább belsejű, enyhén kérges textúrájú, és minden falatja természetesen finom. A D-STAR cukorhelyettesítők gondoskodnak az édes ízről, hozzáadott cukor nélkül, így vércukorbarát étrendbe is jól illeszthető.

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája​

​Hozzávalók


Az elkészítés menete

1. A tojásokat a cukorhelyettesítőkkel és egy csipet sóval alaposan kihabosítjuk, amíg a keverék világosabbá és krémesebbé nem válik.

2. A különféle magvakat a kihabosított alaphoz adjuk, és egy spatula segítségével alaposan egynemű masszává dolgozzuk össze.

3. A kezdetben még kissé lágy állagú masszát lefedve pihentetjük szobahőmérsékleten 30 percig. Ez idő alatt a magvak, különösen a chia mag, nedvességet szívnak fel, és zselésedve egy jól formázható, stabilabb szerkezetű tésztát eredményeznek.

4. A pihentetett masszából egy evőkanál segítségével 12 egyforma halmot adagolunk sütőpapírral bélelt tepsire. Nedves kézzel kb. 0,5 cm vastag korongokká lapítjuk, majd a szélüket finoman igazítjuk, hogy szép, kerek tallérok alakuljanak ki.

5. Sütés: 180°C-ra előmelegített, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni és kb. 11-14 perc alatt készre sütni őket.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!