Vajas kifli, dúsított karika, mindszenti kalács

A dúsított tészta az egyik nagy kedvencem, hiszen festői alkotásokat lehet belőle készíteni és hamarosan készülök is vele ismét egy gyönyörűség készítésére, de addig is hadd mutassam be az eredeti felállásban vajas kifli, dúsított karika és mindszenti kalács receptemet.
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig  itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 680g

  • Friss élesztő: 24g, vagy szárított: 7g

  • Só: 10g

  • Cukor: 27g

  • Vaj: 35g

  • Tej: 400ml

Az elkészítés menete

1. Tészta Dagasztás (a vajat csak akkor adagoljuk hozzá, ha összeállt a tészta)

2. Tésztaérés: 40 perc

3. Tészta osztás/mérés: Kiflik, karikák 6x80g, a kalácsok szálai 6x95g

4. A feladott tészták gömbölyítése

5. Pihentetés: 10-15 perc

6. Formai kialakítás a videón bemutatott módon

7. Kelesztés: 25-40 perc

8. Sütésre való előkészítés: vízzel átspriccelés, egész mák és szezámszemek keverékével díszítés

9. Sütés: A kifliket és a karikákat 240C°-os gőzzel telített, alsó-felső módba állított sütőtérbe kell berakni, a vetés után a sütési hőmérsékletet egyből visszaállítani 220C°-ra és így sütni 12-15 percig. A kalácsokat 215 C°-os gőzzel telített sütőtérbe kell berakni és ugyanezen a hőmérsékleten sütni 18-23 percig

10: Sütés utáni felület kezelés: Vízzel egyből spricceljük át a sütőből kivett péksüteményeket


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.