dubai csokis fánk

Ebben a videómban a felkapott dubai csoki fánk verzióját hoztam el nektek, egy igazán igényes, különösen finom formában. A töltelék töménységén, és állagán tejszínhabbal és mascarponéval könnyítettem, így miközben ízvilágban teljes mértékben hozza a dubai csoki tulajdonságait, állagban mégis könnyedebb, a tésztával jóval harmónikusabb. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!
A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 400g

  • Friss élesztő: 20g, vagy szárított élesztő: 5,6g

  • Só: 4g

  • Cukor: 45g

  • Vaníliás cukor: 8g (1cs.)

  • Vanília paszta/esszencia: kevés (elhagyható)

  • Vaj/Margarin: 40g

  • Tojássárga: 3db

  • Rum: 35ml

  • Tej: 150ml


A töltelék összetétele

  • Kadayif tészta: 180g

  • Vaj a tészta pirításához: 50g

  • Pisztáciakrém: 400g

  • Habtejszín: 100g

  • Mascarpone: 100g

  • Tahini szezámmagpaszta: 40g


Szükséges még bő olaj a sütéshez, tejcsokoládé, és fehércsokoládé a fánkok tetejére, valamint tört pisztácia, vagy bármely egyéb díszítőelem.


Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával.

2. Tésztaérés: 45 perc

3. A tészta nyújtása, fánkok szaggatása, a maradék tészta újradolgozása.

4. Kelesztés: 40-60 perc

5. Sütés: 160-175C°-os olajban, oldalanként kb. 2-3 percen át. A sütés első szakasza fedő alatt történik.

6. Csokoládé olvasztása, majd a kihűlt fánkok tetejének lemártása, további díszítésük.

7. A Kadayif tészta pirítása, majd kihűtése. Tejszínhab verése, majd a töltelék kikeverése.

8. A fánkok félbe vágása, majd megtöltésük.


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!