dubai csokis fánk
Ebben a videómban a felkapott dubai csoki fánk verzióját hoztam el nektek, egy igazán igényes, különösen finom formában. A töltelék töménységén, és állagán tejszínhabbal és mascarponéval könnyítettem, így miközben ízvilágban teljes mértékben hozza a dubai csoki tulajdonságait, állagban mégis könnyedebb, a tésztával jóval harmónikusabb. Szeretettel ajánlom a recept kipróbálását!

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt, vagy a videó alatti leírásban megtalálható.
A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!
A recept írott formája
A tészta összetétele
Gábor a Házi Pék Finompékáru liszt: 400g
Friss élesztő: 20g, vagy szárított élesztő: 5,6g
Só: 4g
Cukor: 45g
Vaníliás cukor: 8g (1cs.)
Vanília paszta/esszencia: kevés (elhagyható)
Vaj/Margarin: 40g
Tojássárga: 3db
Rum: 35ml
Tej: 150ml
A töltelék összetétele
Kadayif tészta: 180g
Vaj a tészta pirításához: 50g
Pisztáciakrém: 400g
Habtejszín: 100g
Mascarpone: 100g
Tahini szezámmagpaszta: 40g