Donuts, avagy amerikai fánkok

A farsangi szezonra és arra tekinetettel, hogy a Szalagos Farsangi Fánk  receptem nagy sikert ért el már 1 hét alatt, szeretnék nektek egy újabb fánk recepttel kedveskedni, amely összetételben csak minimálisan tér el az előző fánk recepttől, viszont a kialakítása és a felületkezelése végett mégis teljesen eltér attól.

A videós recept bemutatás megtekinthető az alábbi gombra kattintva, a teljes írott forma pedig itt megtalálható.

A YouTube-on fel lehet iratkozni a csatornámra, így mindig a lehető leghamarabb lehet értesülni a legújabb receptjeimről és természetesen minden egyes feliratkozásért nagyon hálás vagyok!

A recept írott formája

A tészta összetétele

  • BL55 Finomliszt: 500g

  • Friss élesztő: 25g, vagy szárított: 7g

  • Só: 5g

  • Cukor: 55g

  • Vaníliás cukor: 1 cs.

  • Vaj/Margarin: 45g

  • Tojássárga: 3db

  • Sütőrum, vagy egyéb natúr rum: 40ml

  • Tej: 200 - 220ml

Cukormáz kb. 5db fánk lemártásához

  • Porcukor: 130g

  • Olvasztott kókuszolaj: 1/2 ek. (elhagyható, de jól ízesíti a mázat)

  • Kevés tej apránként adagolva, amíg sűrű, de csorgatható mázat nem kapunk

  • Kevés ételszínezék megszínezni a mázat

Az elkészítés menete

1. Tészta dagasztás a zsiradék utólagos hozzáadásával

2. Tésztaérés: 45 perc

3. Formai kialakítás a videón bemutatott módon

4. Kelesztés: 35-50 perc

5. Sütés: 160-175C°-os olajban oldalanként kb. 2 percig, de persze ez függ méretfüggő is, úgyhogy érdemes figyelgetni

6. Díszítés cukormázzal, csokoládéval, tortadarával vagy bármi egyéb tortadísszel


A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!


A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.