Donuts, avagy amerikai fánkok
A farsangi szezonra és arra tekinetettel, hogy a Szalagos Farsangi Fánk receptem nagy sikert ért el már 1 hét alatt, szeretnék nektek egy újabb fánk recepttel kedveskedni, amely összetételben csak minimálisan tér el az előző fánk recepttől, viszont a kialakítása és a felületkezelése végett mégis teljesen eltér attól.
A recept írott formája
A tészta összetétele
BL55 Finomliszt: 500g
Friss élesztő: 25g, vagy szárított: 7g
Só: 5g
Cukor: 55g
Vaníliás cukor: 1 cs.
Vaj/Margarin: 45g
Tojássárga: 3db
Sütőrum, vagy egyéb natúr rum: 40ml
Tej: 200 - 220ml
Cukormáz kb. 5db fánk lemártásához
Porcukor: 130g
Olvasztott kókuszolaj: 1/2 ek. (elhagyható, de jól ízesíti a mázat)
Kevés tej apránként adagolva, amíg sűrű, de csorgatható mázat nem kapunk
Kevés ételszínezék megszínezni a mázat
Az elkészítés menete
1. Tészta dagasztás a zsiradék utólagos hozzáadásával
2. Tésztaérés: 45 perc
3. Formai kialakítás a videón bemutatott módon
4. Kelesztés: 35-50 perc
5. Sütés: 160-175C°-os olajban oldalanként kb. 2 percig, de persze ez függ méretfüggő is, úgyhogy érdemes figyelgetni
6. Díszítés cukormázzal, csokoládéval, tortadarával vagy bármi egyéb tortadísszel
A recept további pontos részleteit a videós bemutatás tartalmazza!
A recept prémium minőségi kiviteléhez szeretettel ajánlom a Magyar Családellátó BL65 kecskeméti kende búzalisztjének a használatát!